u VANCOUVER

Kina na ZOI s rekordnim brojem natjecatelja

Vancouver 2010
Reuters
09.01.2010.
u 21:21

Kineska olimpijska delegacija na Zimskim igrama u Vancouveru (12-28. veljače) brojat će, kad je ta azijska sportska velesila u pitanju, rekordnih 90 sportaša i sportašica.

Prije četiri godine na ZOI u Torinu sudjelovalo je 76 kineskih sportaša i sportašica, koji su se u domovinu vratili s dvama zlatnim, četirima srebrnim te pet brončanih medalja.

Na posljednjim Ljetnim olimpijskim igrama, kojima su bili domaćini 2008. godine u Pekingu, Kinezi su osvojili najviše (51) zlatnih medalja nadmašivši po toj kategorizaciji Sjedinjene Države i Rusiju.

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
08:49 10.01.2010.

Nedaj Bože da dođu svi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije