NE OSUĐUJU RUSE

Kinezi ukinuli engleski nogomet na TV-u zbog 'previše podrške Ukrajini'

FILE PHOTO: Premier League - Everton v Manchester City
Peter Powell/REUTERS
05.03.2022.
u 12:37

Peking je vrlo odmjeren u svojim reakcijama na rusku invaziju na Ukrajinu, odbijajući od početka osuditi postupke Moskve. Dvojica predsjednika, Xi Jinping i Vladimir Putin, rekli su prošlog mjeseca u Pekingu da je njihovo prijateljstvo "beskonačno"

Nositelji prava za prijenos utakmica engleske Premier League u Kini neće ih prenositi ovaj vikend zbog najave da će neki klubovi i nogometaši izražavati potporu Ukrajini na koju je Rusija pokrenula invaziju.

Peking je vrlo odmjeren u svojim reakcijama na rusku invaziju na Ukrajinu, odbijajući od početka osuditi postupke Moskve. Dvojica predsjednika, Xi Jinping i Vladimir Putin, rekli su prošlog mjeseca u Pekingu da je njihovo prijateljstvo "beskonačno".

Ovog vikenda u Engleskoj nekoliko kapetana klubova Premier League planiralo je nositi trake u bojama Ukrajine, a prije početka utakmice odali bi minutu šutnje u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom, piše britanski dnevnik The Guardian.

Ovi izrazi potpore bit će vidljivi u međunarodnom signalu upućenom inozemnoj televiziji, a dva nositelja prava u Kini otkazala su prijenos utakmica ovog vikenda, platforme iQiyi Sports i Migu, što je izazvalo razočarane reakcije na društvenim mrežama.

Komentara 3

DM
drazen.muhvic
12:58 05.03.2022.

"Previše podrške Ukrajini"??? Previše bi bilo kada bi nosili transparent sa tekstom npr. "Smrt Rusiji!" ili tako nešto. Ovo što planiraju i na koji način se daje potpora Ukrajini je zapravo kamilica prema onome što bi zapravo trebali pisati i raditi glede Rusije i Putina...

MA
Maui
20:21 05.03.2022.

Svjetski SDP-ovci se udružuju: Kina, Sjeverna Koreja, Rusija, dio hrvatskog SDP-a na čelu s Milanovićem itd.

TA
TaxiTeheran
15:33 05.03.2022.

Prve pukotine u "homogenim" reakcijama "slobodnog" svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije