FAVORIT JE JASAN

ANKETA Kladionice su odredile koeficijente na derbi, a tko je vaš favorit za pobjedu?

Rijeka i Dinamo sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
13.09.2024.
u 09:19

"Igramo protiv kluba koji je navikao na ovakve utakmice. Oni ih igraju stalno, a mi moramo biti veliki Hajduk. Idemo u Zagreb napraviti dobar rezultat. Oni su dobri, ali mi ćemo dati sve od sebe", rekao je Gattuso prije susreta s najvećim rivalom svoga kluba

Stigao je dan za najveći derbi hrvatskog nogometa. Utakmica Dinama i Hajduka je na rasporedu od 20 sati, a plavi svoga vječnog rivala dočekuju kao vodeća momčad hrvatskog prvenstva i u izvrsnoj formi. S druge strane Hajduk je trenutačno trećeplasirana momčad prvenstva, ali ono što ih više muči od rezultata jest turbulentni tjedan koji je sada iza njih. Momčad je nastojala zadržati pribranost prije gostovanja, a večeras će biti jasno koliko su u tome uspjeli.

Dinamo s druge strane dolazi i dalje na krilima plasmana u Ligu prvaka, ali i sa pobjedničkim gardom. Dinamov trener Sergej Jakirović kazao je kako očekuje težak susret, ali dodao da će igrati na pobjedu, a ne sudjelovanje. Također, Dinamo ima širinu kada je riječ o izboru igrača na svim pozicijama, stoga im neće nedostajati sredstava za još jednu potvrdu fantastične forme i ovosezonske dominacije hrvatskim prvenstvom.

GALERIJA Sjećate li se kada je Hajduk u derbiju Dinamu uzeo titulu? Ove trenutke rijetki još pamte

Rijeka i Dinamo sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
1/27

Nešto je manje entuzijastično djelovalo Gennaro Gattuso, no poručio je da će njegova momčad svakako dati sve od sebe i da je svjestan koliko je Dinamo težak protivnik."Igramo protiv kluba koji je navikao na ovakve utakmice. Oni ih igraju stalno, a mi moramo biti veliki Hajduk. Idemo u Zagreb napraviti dobar rezultat. Oni su dobri, ali mi ćemo dati sve od sebe", rekao je Gattuso.

Vrlo slično omjer snaga vide i kladionice. Na pobjedu Dinama koeficijent je 1.60, dok je na pobjedu Hajduka koeficijent 6.00. Koeficijent na neriješeni rezultat iznosi 3.90. Međutim, usprkos evidentno fantastičnoj formi maksimirskih dečkiju i problemima koji su zahvatili Hajduk, u jednoj se utakmici stvari lako okrenu i odu nepredviđenim putem. Zatko pitamo vas: Koga vidite kao pobjednika današnjeg derbija?

Podsjetimo, ono što je unijelo novi nemir u Poljud jest čitav odlazak Nikole Kalinića s mjesta sportskog direktora, odnosno stvari koje je rekao na press konferenciji dan nakon što mu je otkaz uručen. Njegove su izjave isprovocirale momentalnu reakciju iz Hajduka i ljutitu press konferenciju predsjednika Ivana Bilića. U svemu se spominjao i trener Gennaro Gattuso, ali i nekoliko važnih igrača Hajduka. Ipak, ono što Hajduk također muči jest manjak igrača i nedostatak izbora na raznim pozicijama nakon loše odrađenog ljetnog prijelaznog roka, a upravo to će biti od ključne važnosti za njihove performanse u večerašnjem susretu.

VIDEO Gattuso nema press konferenciju prije Dinama. Razlog će potpuno razbjesniti navijače Hajduka

Komentara 1

JU
jujo1
13:43 13.09.2024.

Jeli vi novinari neznate da napisete u koliko sati se igra utakmica Dinamo i Hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije