Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI OTVARANJA

Klasnić vjeruje u vatrene: 'Na tribinama će 50 posto navijača biti Hrvati, vrijeme je za zlato'

Before the training of the Croatian national soccer team
Foto: Soeren Stache/DPA
1/4
10.06.2024.
u 19:52

"Luka je kao vino, što je stariji to je bolji. Imao je dobru sezonu, nije puno igrao, ali je pokazao kvalitetu. U Njemačkoj će biti lider momčadi, a na svakom turniru trebate i malo sreće, vjerujem da će je Hrvatska imati", rekao je Ivan Klasnić

Hrvatska nogometna reprezentacija je u Neuruppinu odradila prvi otvoreni trening. Pred tisućama navijača vatreni su trenirali, a zatim dijelili autograme. Prije toga održane su dvije konferencije za medije. Na prvoj su govorili Nikola Vlašić i Josip Šutalo. Zatim su riječ prepustili ambasadoru HNS-a za ovo Europsko prvenstvo, Ivanu Klasniću.

"Prvi put sam u Neuruppinu, vrijeme je malo lošije nego u Hamburgu, Hrvatska je konačno došla u Njemačku. Dosta Hrvata čeka hrvatsku reprezentaciju, bit će jako veselo, a bit će daj Bože i sretno pa da napravimo dobar rezultat", rekao je uvodno bivši hrvatski reprezentativac, odgovorio na pitanje o Luki Modriću:

VIDEO Vatreni odradili prvi trening pred tisućama navijača. Jedan nije trenirao s momčadi

"Ma uvijek kažem, Luka je kao vino, što je stariji to je bolji. Imao je dobru sezonu, nije puno igrao, ali je pokazao kvalitetu, gledao sam neke utakmice na Santiago Bernabeuu. Kao i u Ligi prvaka, čovjek je šest puta osvojio Ligu prvaka, u Njemačkoj će biti lider momčadi, a na svakom turniru trebate i malo sreće, vjerujem da će je Hrvatska imati."

Pitan zašto Hrvatska ima bolje rezultate na Svjetskim, nego Europskim prvenstvima rekao je: "Mislim da u zadnje vrijeme smo više dobrih rezultata na Svjetskom prvenstvu, ali ove sezone igramo u Njemačkoj, dosta Hrvata živi ovdje. Bit će za na kao da igramo kod kuće. Bez obzira igramo li u Berlinu, Leipzigu ili Hamburgu, na tribinama će biti više od 50 posto Hrvata. Moramo pokazati da smo pravi, pa ćemo vidjeti što će biti."

Prisjetio se Turske i ispadanja iz četvrtfinala Eura 2008. godine.  "Kad sam nekada pričao s ljudima zašto nismo prošli Tursku, ljudi su mi rekli 'zašto si zabio gol'. Nije bilo sreće, kako je pogodio Sentürk, pa se od bloka odbije u rašlje. Onda na penale nismo imali one koji će zabiti gol. Zato smo možda 2018. sve nadoknadili, imali više sreće", kazao je Klasnić pa prognozirao uspjeh na ovom prvenstvu:

"Vjerujem da ove godine možemo nešto napraviti što nismo očekivali, vidjeli smo protiv Portugala iako nije igrao Ronaldo da smo spremni, kao momčad. Bez obzira tko igra. I svi su zdravi, to je najbitnije. Vidjet ćemo tko će igrati protiv Španjolske, ali uvijek kažem u nogometu tko ima bolji dan, dobit će utakmicu. Možda je ovo naša godina, možda im i ja malo sreće donesem, tko zna. Dosta smo osvajali srebra i bronce, možda konačno dođe to zlato."

GALERIJA Fantastični prizori u Njemačkoj. Tisuće Hrvata dočekale vatrene

Before the training of the Croatian national soccer team
1/38

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije