NA IZLAZNIM VRATIMA

Kleinheisler odbio ponudu Osijeka za produljenje ugovora! Evo zašto je Dinamo toliko zagrizao za njega

storyeditor/2022-12-27/PXL_011022_95925753.jpg
Foto: Dubravka Petric/Pixsell
1/5
28.12.2022.
u 07:00

Iz NK Osijek jučer nam je i službeno potvrđeno da mađarski reprezentativac nije prihvatio ponudu Osijeka za produljenje ugovora koji istječe u ljeto 2023. godine pa popularni Lacika već od 1. siječnja može pregovarati s novim klubom.

Kako stvari stoje, Osijek bi i u ovoj sezoni mogao ostati vjeran tradiciji da svoga najboljega igrača na početku nove godine pošalje u – Dinamo. Podsjetimo, početkom 2022. godine iz Gradskog vrta je u Maksimir transferiran Petar Bočkaj za 2,7 milijuna eura, a početkom 2023. godine, za znatno manji iznos, put Zagreba trebao bi 28-godišnji Laszlo Kleinheisler.

Iz NK Osijek jučer nam je i službeno potvrđeno da mađarski reprezentativac nije prihvatio ponudu Osijeka za produljenje ugovora koji istječe u ljeto 2023. godine pa popularni Lacika već od 1. siječnja može pregovarati s novim klubom.

Nije došla ponuda

Voditelj Osijekove press-službe Mateo Sučić kazao nam je da “ove zime još nije došla ponuda za Kleinheislera” te kako se Mađar još uvijek može predomisliti kad je u pitanju Osijekova ponuda budući da je, kaže Sučić, ona i dalje na stolu.

Tko je uopće Laszlo Kleinheisler i zašto je Dinamo toliko zagrizao za njega? Mađar je od proljeća 2019. godine (kada je došao u Gradski vrt iz kazahstanske Astane) skupio ukupno 131 nastup, postigao 21 pogodak i ostvario 15 asistencija. Legendarni Osijekov nogometaš Robert Špehar smatra da bi njegov odlazak iz Gradskog vrta bio veliki udarac za NK Osijek, ali da se zbog toga “nitko ne bi imao pravo ljutiti”.

– Osijek je preozbiljan klub da bi dopustio da sa svojim najboljim igračem pregovara u zadnji čas. Pregovori s našim Mađarom sigurno traju dugo, dugo, uvjeren sam da je Osijek napravio sve da bi ga zadržao, ali budući da se klub opredijelio za politiku smanjenja plaća, to treba poštivati. Osijek je u ponudi Laszlu sigurno došao do svoga limita. Ako Laszlo i ode, treba mu čestitati na svemu što je dao Osijeku – kaže Špehar.

A kako gleda na eventualnu Mađarovu poziciju u Dinamu?

– Laszlo svojom kvalitetom sigurno može odgovoriti Dinamovim zahtjevima. On je polivalentan igrač, može biti krilo, polušpica, zadnji vezni, a budući da će Dinamo od ljeta ponovno igrati na tri fronte, Kleinheisler će sigurno biti igrač koji će pronaći svoju poziciju i pomoći Dinamu – dodao je Špehar.

Rastanak Osijeka i Kleinheislera, kao i prošle godine slučaj Petra Bočkaja, najbolje ilustrira odnos dvaju suparnika. On potvrđuje koliko je Dinamo zapravo u svakom smislu superioran u odnosu na svoga rivala iz velike četvorke, ali istodobno i upozorava na kontinuirano slabljenje financijske moći Osijeka. Ako je mađarski nogometaš godinama bio zaštitni znak Osijeka, pa i simbol kluba kojim upravlja mađarski kapital, onda je Kleinheisler bio jedini igrač kojega Osijek nikako nije smio pustiti. Koja je to onda poruka navijačima Osijeka?

A šuška se da Kleinheisler nije jedini koji će uskoro napustiti Gradski vrt. Tako su u izlogu reprezentativni vratar Ivica Ivušić te mladi reprezentativac, 20-godišnji biser Dion Drena Beljo – Vinkovčanin iz obitelji u kojoj su svi dinamovci. Beljo bi tek bio prava bomba prijelaznoga roka kada bi Dinamo krenuo u akciju.

Nasljednik Petera Viga

A Laszlo Kleinheisler u Dinamu će povećati kvotu internacionalaca, kao nogometaš s 42 nastupa za nacionalnu momčad Mađarske (i tri pogotka). U Dinamovoj svlačionici već su i reprezentativci Sjeverne Makedonije (Ristovski, Ademi), Irana (Moharrami), BiH (Menalo), Azerbajdžana (Emreli) i Švicarske (Drmić). Kleinheisler je u karijeri osvojio dva trofeja: bio je prvak s Videotonom 2015. te osvajač kupa s Ferencvarosem 2017. godine. Bio bi drugi Mađar u Dinamu nakon famoznoga Petera Viga, kojega je 1991. godine doveo tadašnji trener Vlatko Marković, kada se klub zvao HAŠK Građanski. Taj se Mađar u Dinamu nije proslavio. 

Komentara 2

TA
tambura
15:47 28.12.2022.

Laslo, neka ti Josip Drmic,i tvoj bivsi suigrac P.Bockaj budu primjer kako ces se provesti u Dinamu ,naravno zaradjivat ces vise na klupi nego u Osijeku na terenu,zalosno to je prava slika naseg nogometa.

TE
Teig1
07:21 28.12.2022.

Ime i prezime govore da je dinamovac kao i ona dva vjernika iz Međugorja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije