medveščak

Klince na doručku s Medvjedima dočekao Zanoški

Medveščak (1)
Foto: Medveščak
1/5
16.11.2012.
u 11:07

Priliku da prisustvuju treningu zagrebačkih Medvjeda imali su najmlađi navijači Medveščaka koji su putem Facebook-aplikacije "Doručak za Medvjede" trebali kreirati hranjivi doručak za igrače Medveščaka koji će im osigurati pobjede

Dvadesetak najboljih tako je u petak imalo priliku vidjeti svoje hokejaške heroje uživo, a uz radionicu o pravilnoj prehrani, imali su priliku razgovarati i družiti se s igračima te saznati nešto više o profesionalnom životu sportaša.

Njihovi domaćini bili su igrač Medveščaka Tomislav Zanoški te Nestlé nutricionistica Aleksandra Malešević koji su kroz razgovor s djecom upozorili na važnost pravilne prehrane i bavljenja tjelesnom aktivnosti.

– Rado se družim s našim najmlađim navijačima i drago mi je da sam im imao priliku prenijeti djelić svoga znanja i iskustva kada je riječ o bavljenju sportom, ali i upozoriti ih o važnosti pravilne prehrane. U današnje vrijeme hrana i savjeti nutricionista postali su neizbježan dio života svakog sportaša te uspjeh u pojedinom sportu uvelike ovisi o načinu prehrane. Ponosan sam što i mi, kao hokejaši, najmlađima možemo dodatno približiti ove ključne poruke i pomoći u kreiranju zdravih stavova – rekao je igrač Medveščaka Tomislav Zanoški.

Nutricionistica iz Nestléa, Aleksandra Malešević kroz Nesquikovu interaktivnu radionicu o pravilnoj prehrani djeci je na praktičnim primjerima objasnila najvažnije prehrambene smjernice kojih se trebaju pridržavati i predstavila novi slikovni način njihova prikazivanja: Tanjur pravilne prehrane. Posebno se osvrnula na važnost doručka, unosa dovoljno tekućine, mlijeka i mliječnih proizvoda, pet porcija voća i povrća na dan te važnost unosa žitarica s cjelovitim zrnom.

– Činjenica je da se u djetinjstvu formiraju životne navike, zbog toga mi je jako drago da smo na radionici okupili upravo one najmlađe. Ova radionica je pokazala da su djeca uistinu zainteresirana za pravilnu prehranu, samo je važno predstaviti im ovu tematiku na zanimljiv način prilagođen njihovu uzrastu – uz razgovor, crtanje i druženje sa svojim sportskim uzorima – rekla je Aleksandra Malešević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije