Pjacina ozljeda

Čačić: Naravno da nisam prekrižio Pjacu, računam na njega

16.03.2016., gradski stadion Poljud, Split - Prva utakmica poluzavrsnice Hrvatskog nogometnog kupa, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Josip Juranovic, Marko Pjaca.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
18.03.2016.
u 22:40

– Odmah sam znao da je puklo, osjetio sam snažnu bol. Nemam baš volju pogledati snimku – rekao je u četvrtak nakon operacije Pjaca

Baš kad je dohvatio izvrsnu formu, zbog koje pola Europe “luduje” za njim, Dinamov dragulj Marko Pjaca (20) teško je ozlijeđen u Splitu! Izvrsnom je igrom vodio plave do 2:0 (2:0) pobjede protiv Hajduka u prvoj polufinalnoj utakmici kupa Hrvatske, a onda, u 62. minuti, nakon duela sa Šimićem nezgodno je pao na rame. Slomio je ključnu kost s pomakom!

Znao sam odmah da je puklo

– Odmah sam znao da je puklo, osjetio sam snažnu bol. Nemam baš volju pogledati snimku – rekao je u četvrtak nakon operacije Pjaca dometnuvši: – Dobro se osjećam premda me boli, no to je normalno nakon zahvata.

Pjacu je operirao klupski liječnik dr. Tomislav Cerovečki:

– Sve je prošlo po planu, a Marko će neko vrijeme ostati u bolnici.

Pred Dinamovim reprezentativcem je šestotjedni oporavak. Ne bude li komplikacija, Pjaca bi se trebao vratiti na travnjak početkom svibnja, baš negdje oko svog 21. rođendana (6. svibnja)! Jasno je da je Pjaci sad upitan odlazak na Europsko prvenstvo u Francusku. Podsjetimo, izbornik Ante Čačić počet će pripreme 22. svibnja.

– Vrlo sam žalostan što se to dogodilo, Pjaca je ovoga proljeća dohvatio sjajnu formu. Vjerujem da će se brzo vratiti na travnjak u blistavom izdanju u kakvom je bio – rekao je razočarani Čačić.

Prema liječničkim procjenama, Pjaca bi se mogao posve oporaviti početkom svibnja.

– Uvijek je upitno kako će to rame podnijeti napore nakon oporavka. Nogomet je kontaktni sport...

Niste prekrižili Pjacu s popisa?

– Ma kako bih ga prekrižio, naravno da računam na njega! Bude li, dakako, zdrav i spreman. Vjerujem da će mu to biti i najveći motiv za što brži oporavak – kaže Čačić, koji još uvijek nije odlučio hoće li za utakmice s Izraelom i(li) Mađarskom pozvati nekoga umjesto Pjace.

Lani je tako stradao Çekiçi

– Odlučit ću nakon nedjeljnog kola – objasnio je izbornik.

Zanimljivo, zbog slične je ozljede prije 18 godina SP u Francuskoj propustio Damir Krznar, jedan od Pjacinih trenera, koji je u karijeri imao čak deset operacija! Na prijateljskoj utakmici u Hercegovini, koji dan prije nego što je ondašnji izbornik Miroslav Blažević objavio popis igrača za SP, Krznar je u Čitluku nezgodno pao na rame i popucali su mu ligamenti odvojivši se od ključne kost! Nakon operativnog zahvata oporavljao se oko četiri mjeseca. Ova je Pjacina ozljeda lakša od one Krznarove, pa valja očekivati da će i njegov oporavak biti kraći.

Podsjetimo da je lani, baš kad se priključio prvoj momčadi, ključnu kost slomio i Endri Çekiçi. Nakon šest tjedana vratio se na teren, valjda će tako biti i s Pjacom, koji je ove sezone imao dosta peha. U dva ga je navrata mučila Ahilova tetiva, pa gležanj...

>>Pjaca uspješno operiran: Još me boli, ali to je normalno

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije