U Poreču danas finale Kupa Hrvatske za rukometašice

"Kokice" spašavaju sezonu, Mrđen ipak poziva na oprez

storyeditor/2022-05-13/_C5_4720_original.jpg
14.05.2022.
u 16:00

Finalna utakmica Kupa Hrvatske za rukometašice igra se u 17 sati uz izravan prijenos na HTV-u

U finalu hrvatskog Kupa za rukometašice igrat će Podravka Vegeta i Bjelovar. Koprivničanke će se nadmetati za svoj 24 trofej u Kupu, a Bjelovarke za prvi. I dok su se Bjelovarčanke u polufinalu lako obračunale sa Zrinskim iz Čakovca (33:23), uz sjajnu igru Eme Gusić koja je postigla devet pogodaka, pravi derbi gledali smo u drugom polufinalu između Lokomotive i Podravka Vegete. Na kraju su slavile Koprivničanke sa 27:24 (12:12).

Loša obrana lokosica

– Loše smo igrali u obrani i to nas je koštalo ovog poraza. Neke moje stožerne igračice obrane nisu bile na svom nivou. U redu, uspjeli smo zaustaviti Barišić i Milosavljević, ali ne i Franušić koja nam je napravila dosta problema svojim ulascima na sedam metara. Nismo dobro branili ni crtu gdje su se istakle Stelmah i Šenvald. Naravno, u ključnim trenucima ostali smo i bez pomoći vratarki dok je na drugoj strani Dumanska počela braniti u završnici, taman kad je trebalo. Možda smo imali kakvu-takvu priliku kod 26:23 kada smo imali sedmerac. Nažalost, Mamić je promašila, a promašila je i odbijanac – rekao je Nenad Šoštarić, trener Lokomotive.

U cijeloj utakmici nijedna lopta nije došla u ruke vašoj kružnoj napadačici?

– Nažalost ove sezone nismo imali rješenje za tu poziciju – istaknuo je Šoštarić.

Još vam je ostalo Prvenstvo Hrvatske, da biste osvojili naslov morate u gostima pobijediti Dugo Selo i kod kuće Umag?

– Prvenstvo će biti gotovo kada završi posljednja utakmica. Meni je osvojiti Prvenstvo 33.000 puta važnije nego osvojiti Kup. Na naslov prvakinja Hrvatske čekamo deset godina i njime bi se zaokružila moja desetogodišnja dobra priča u Lokomotivi – zaključio je Šoštarić.

Podravka Vegeta je plasmanom u finale Kupa, koji će vjerojatno osvojiti, spasila sezonu u kojoj je ostala bez naslova prvaka Hrvatske.

Da, bilo je plus 15, ali...

– Ne bih nas unaprijed proglašavao pobjednicima Kupa. Imamo još 60 minuta protiv Bjelovara koji je treći sastav naše lige. U redu, pobijedili smo ih nedavno u Prvenstvu s 15 razlike, ali ovo je Kup, riječ je o jednoj utakmici. Uđemo li u egal, pojavit će se nervoza i onda to neće biti dobro – rekao je Goran Mrđen, trener Podravka Vegete.

Najefikasnije kod Lokomotive bile su Dežić s pet (svih pet iz sedmerca), te Posavec i Petika s četiri pogotka, a kod Podravka Vegete Franušić sa sedam.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije