Pironkova šokirala Venus

Kokošarov sin izbacio Amerikanca Roddicka

Andy Roddick
AFP
29.06.2010.
u 11:10

Najbolje vrijeme za hvatanje pilića da biste ih stavili u kutije je između jedan i šest sati ujutro. Tada ne mogu bježati jer ništa ne vide, objašnjava Lu.

Kakav šok na terenu broj 1! Bugarka Cvetana Pironkova, 82. tenisačica svijeta, koja nikad na Grand Slam turnirima nije otišla dalje od 2. kola, senzacionalno je izborila polufinale wimbledonskog turnira. I to nakon uvjerljive pobjede (6:2, 6:3) nad peterostrukom pobjednicom turnira i drugom tenisačicom svijeta Venus Williams.

Sestra Serena nije imala problema s Kineskinjom Li (7:5, 6:3), a u polufinale je prošla i Ruskinja Zvonarjeva koja je nadoknadila set zaostatka protiv Kim Clijsters i slavila sa 3:6, 6:4, 6:2. Posljednju polufinalnu ulaznicu pobjedom protiv Estonke Kanepi (4:6, 7:6, 8:6) 'kupila' je Čehinja Kvitova.

Čarobni broj 82

Dan prije, svjetski broj 82 (no sada kod tenisača) također je kreirao senzaciju. Yen-Hsun Lu postao je preko noći zvijezda i postao prvi Tajvanac u četvrtfinalu nekog Grand Slam turnira nakon pobjede nad lanjskim finalistom Andyjem Roddickom.

Igrač kojeg je Ivan Ljubičić u tri seta svladao u prvom kolu ovogodišnjeg Roland Garrosa najveću je pobjedu karijere posvetio preminulom ocu.

– Umro je 2000., na početku moje profesionalne karijere. Strašno sam tužan što sada nije ovdje sa mnom. No, mislim da je danas bio ovdje sa mnom i da je sretan zbog mene – rekao je Lu.

Novinare je zanimala i pozadina priče o njegovoj obitelji. I onda im je dao štofa.

Nazvao sam se Randy

– Moji se na Tajvanu bave uzgojem i prodajom pilića. Otac je to radio cijeli život. Ne prodajemo meso, već žive piliće. Pokušao sam se time baviti, no nije mi baš išlo. Sve to prilično smrdi. Naravno da mogu uloviti pile, hoćete li da vam pokažem – sa smiješkom rekao je Lu i sedmoj sili objasnio i taktiku lova.

– Treba ga uhvatiti i staviti u kutiju za transport. Najbolje je vrijeme za taj posao između jedan sat i šest sati ujutro. Naime, tada pilići ne vide – kaže Lu, koji sam sebe zove – Randy.

– Tajvancima nije teško izgovoriti moje ime, no nekom drugom jest. Imao sam učitelja engleskog, koje je zbog toga tražio da si sami nadjenemo neko englesko ime. Ja sam izabrao ovo – objašnjava Lu, kojega nakon Roddicka, u borbi za polufinale čeka – Đoković.

– O njemu ne trebamo trošiti riječi, apsolutni je favorit. No, onog trenutka kad izađem na teren, borit ću se do kraja. Ovo je moj turnir, a nitko nije nepobjediv!

Komentara 1

IV
ivoandric
19:08 29.06.2010.

\"Kokošarov sin izbacio Amerikanca\" Kakav idotski i diskriminatorski naslov, nevjerovatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije