PARAOLIMPIJSKE IGRE

Komar izborio polufinale, Mikulić s dva poraza ide doma

storyeditor/2024-08-31/PXL_140823_102269300.jpg
Željko Hladika/Pixsell
01.09.2024.
u 21:58

Davor Komar će u polufinalu boccije na Paraolimpijskim igrama u Parizu igrati protiv Britanca Stephena McGuira

Najbolji hrvatski igrač boccije Davor Komar plasirao se u polufinale kategorije BC4 na Paraolimpijskim igrama u Parizu osiguravši borbu za jedno od odličja.

Komar je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Tajlanđanina Pornchoka Larpyena sa 7:2 ostvarivši i četvrtu pobjedu na turniru nakon što je prve tri ostvario u skupini.

Komar, koji je aktualni europski prvak, je u prvom kolu pobijedio Slovaka Martina Streharsykog sa 10:1, potom i Španjolca Vasilea Agachea sa čak 18:0, da bi nastup u skupini zaključio slavljem protiv Kolumbijca Edilsona Chica Chicu u "tie-breaku". Larpyen je do sada osvojio tri paraolimpijske medalje - srebro u Tokiju, te dvije bronce u Rio de Janeiru. Međutim, protiv Komara nije imao izgleda

- Sretan sam i ponosan. Već sam godinama među prvih 10 u svijetu i mislim da je bilo vrijeme za ovako nešto. Ispred mene su još dvije prilike, ne mislim ih propustiti. Zaslužujem medalju, puno je tu muke, rada i truda - rekao je Komar.

Protivnik na putu do finala bit će mu Britanac Stephen McGuire.

- Vrlo se dobro poznajemo, bit će zanimljivo. Sretan sam, veseo i zadovoljan - istaknuo je 53-godišnji Puležan.

VEZANI ČLANCI:

Komar je na posljednjim POI u Tokiju bio prvi hrvatski predstavnik u ovom sportu ispavši u natjecanju po skupinama.

- Teško je usporediti Tokio i Pariz. Bile su to moje prve paraolimpijske igre, sve je bilo zatvoreno. Ona tišina u praznim dvoranama, te maske, stalna testiranje. Ne može se usporediti s ovom dvoranom i predivnom publikom - zaključio je Komar.

Nažalost, Dora Bašić u kategoriji BC1 nije se uspjela plasirati u polufinale nakon što je izgubila od Japanke Hiromi Endo sa 0:7.

- Nisam zadovoljna, mogla sam puno bolje i više - rekla je razočarana 39-godišnja Brođanka koja je na lani u Rio de Janeiru osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu.

Za nju su ovo bile prve paraolimpijske igre.

- Atmosfera je bila sjajna, drugačija od ostalih natjecanja, ali ostaje mi gorak okus nakon poraz. Treba proći neko vrijeme da sve ovo prođe - dodala je.

Najbolji hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić stigao je u Pariz stigao kao branitelj srebra iz Tokija, no natjecanje je završio je s dva poraza. Kao drugi nositelj u prvom kolu je bio slobodan, u četvrtfinalu je potom izgubio od Rusa Aliaskhaba Ramazanova sa 6:21, da bi u prvoj borbi repesaža izgubio i od Kazahstanca Omiralija sa 8:24.

- Nije moj dan, momci su bili bolji. U prvoj borbi je Rus daleko bolje odradio meč, meni ta prva borba uvijek najteže leži, no u drugu borbu sam ušao mirne glave, vidio sam i dosta naših navijača. Želio sam to i opravdati, dao sam sve od sebe, ali jednostavno nije išlo. Rekao bi da nikada nisam bio spremniji, iskusniji, fizički i mentalno bolji, ali dogodi se i takav dan - istaknuo je 29-godišnji Splićanin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije