DINAMO Odrađivanje posla s Croatijom Sesvete i pogledi uprti u češkoga napadača

Kome će Slepička zabiti ako neće Sesvećanima!

18.04.2009.
u 13:25

Budući da Dinamo igra s najslabijom momčadi Prve HNL, koja je ovoga proljeća osvojila samo jedan bod od mogućih 21, sutra bi se u Kranjčevićevoj ulici mogla dogoditi razna čuda. Za početak, moglo bi se posrećiti Adrianu Calellu, nogometašu koji u svojoj seniorskoj karijeri još nije zatresao mrežu. Šezdeset i nešto utakmica, nijedan pogodak!

U čuda bi se ubrajalo kad bi i Miroslav Slepička napokon dao pogodak. Iako je riječ o napadaču, za kojeg je Mamić izbrojio 1,5 milijuna eura, Čeh ne samo da nije bio strijelac nego nije bio ni u ozbiljnoj prigodi. Nismo, dakle, vidjeli ni kako promašuje!

Vježbaju se prekidi
A kome će Slepička zatresti mrežu ako ne Sesvećanima! Ako je on zaboravio, podsjećamo ga da je posljednji put bio strijelac 16. studenoga 2008. godine na utakmici Sparta - Jablonec.

Jurčić se jučer povjerio da na treninzima najviše inzistira na uklanjanju realizatorskih problema. Trener modrih prisjetio se kako je njegov Dinamo nekad brave otključavao iz prekida. Ako nije bio jedanaesterac, bio je slobodnjak, skraćeni korner, korner. Majstora za takve situacija bilo je napretek: Cvitanović, Prosinečki, Mujčin, pa glava Jurčića ili Viduke...

A danas? Jedini Dinamov igrač koji zna pogoditi slobodnjak Boško Balaban trenira i čavrlja s plastičnim zidom i čunjevima. Sam kao pustinjak.

Uzda se u Perkovića
Da Jurčić ima Boška, riješio bi pola svojih problema. Pa i to da Dinamo zabije iz slobodnjaka, bilo bi svojevrsno čudo. Posljednji put dogodilo se to 19. listopada 2008. kad je Ibanez pogodio u Šibeniku.

Jurčić tvrdi da dobro poznaje momčad Croatije Sesvete. Tvrdi da “njezin učinak ne odgovara njezinim kvalitetama”, cijeni i Srećka Lušića...

- Prošao je sve i zna se prilagoditi svakoj situaciji - kaže Jurčić.

Trener modrih priželjkuje buđenje golgeterske strasti kod svojih igrača, kao i pomoć Borimira Perkovića u oslobađaju od Hajdukova pritiska.

- Ne bih prijateljstvo s Perkovićem trošio na ove stvari. Iako se, naravno, nadam da će se naša prednost povećati - zaključio je Jurčić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije