A sad u Norvešku

Kostelić: Da bih se sačuvao od ozljeda, još ne smijem slaviti

'IvicaGitara_dbr_spo_080311'
''
08.03.2011.
u 20:27

U posljednje tri sezone Ivica je u Kvitfjellu osvojio samo četiri boda, ustvrdio je na odlasku Ivičin otac Ante Kostelić

Ivica Kostelić otputovao je jučer na završnih sedam utrka Svjetskog kupa. Kako će iz norveškog Kvitfjella otputovati u švicarsko skijalište Lenzerheide, kad se sljedeći put vrati u Zagreb (20. ožujka), učinit će to kao ukupni pobjednik Svjetskog kupa.

Ivica će idući vikend u Kvitfjellu voziti tri utrke, dva spusta i superveleslalom. Već ondje pokušat će izboriti veliki Kristalni globus, i to ponajprije utrkom superveleslaloma u kojem se bori i za mali Kristalni globus.

– Teško mi je reći čemu se nadamo kada je Ivica u posljednje tri godine u Kvitfjellu osvojio samo četiri boda – kazao je Ivičin otac i trener Ante Kostelić.

I sam Ivica skromnih je očekivanja:

– Zadovoljio bi me dvoznamenkasti bodovni ulov.

Ivici bi bolji bodovni ulov u Norveškoj dao prostor za propuštanje spusta u Lenzerheideu, u svrhu čuvanja energije za posljednju slalomsku utrku sezone i juriš na mali Globus.

– To bi mi dalo dva dana za trening slaloma, što bi u slalomskoj utrci moglo biti presudno. Inače, kada bih mogao birati, radije bih Globus u superveleslalomu, no u slalomu imam veće izglede i na taj mali Globus ozbiljnije računam. Kada bi ovaj superveleslalom bio negdje drugdje, imao bih veće izglede i za taj Globus, no nikad ne treba odustati.

Pitali smo ga kako se uspijeva suzdržati od slavlja jer, kako kaže, samo mu izvanzemaljci mogu oteti ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

– Ne treba slaviti bilo što prije završetka. Sportaš mora biti emocionalno discipliniran. Ne kaže se zalud "kontrolirajte emocije, inače će one kontrolirati vas". Trebam biti usredotočen do kraja, ako ne zbog rezultata, onda da ostanem zdrav. Prilično sam umoran, a kada je tako, ozljede su blizu – kaže Ivica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije