Kostelići blistaju na Valentinovo

Janica i Ivica Kostelić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
07.02.2010.
u 09:22

Ivica kombinaciju vozi na Valentinovo, a na isti dan je u Torinu osvojio kombinacijsku medalju, baš kao i Janica na Igrama 2002.

Ivicu Kostelića i ostale naše skijaše obradovao je "Gablec sa šampionima" koji je u njihovu čast, uza špek, kuhanu šunku i pirjano zelje, organizirao sponzor Vipnet. Bila je to prilika i za virtualni dvoboj u spustu između Kostelića i Ratkića, te Zrnčića Dima i Šamšala.

– Ovo je tipični Natko – kazao je Ivica kada je Natko pred ciljnom ravninom ostao na jednoj skiji.

Natku je 13 sretni broj

No, upravo Ivica vjeruje da bi baš Natko mogao prirediti svojevrsno čudo:

– Natko je legitimni kandidat za medalju u kombinaciji, ali postolje može napasti i u spustu, "legne" li mu staza. Ako je Jelušić nedavno bila šesta, znači da i ona može do medalja.

A Natko će danas put igara snijega i leda krenuti sa svojim sretnim brojem 13 na šilterici.

– Nisam praznovjeran, no taj broj imao sam i kada sam osvojio broncu na SP-u. Osim toga, u Vancouver će i sva ekipa koja je uz mene bila i u Val d'Isereu, sestra, mama, stric, bratić...

S Ivicom će također cijela obitelj, pa i djevojka, Islanđanka Elin. Uostalom, svoju udarnu disciplinu (superkombinaciju) vozit će 16. veljače, na Valentinovo.

– Tek nedavno, gledajući TV kalendar, saznao sam da sam olimpijsko srebro u kombinaciji u Torinu osvojio na Valentinovo, a i Janica je svoje prvo zlato 2002. osvojila na Valentinovo. Također u kombinaciji.

Kostelić u Vancouveru namjerava gledati hokej, baš kao i Natko koji ga je sedam godina i trenirao.

Koga bi od naših sportaša Ivica volio bodriti?

– Jakova Faka svakako. On je napravio čudesan domet, za njega do te bronce nisam ni znao. Zaslužio je da bude hrvatski barjaktar.

Našu posadu u bobu Ivica ne smatra luksuzom. Dapače.

– Trebamo se ponositi svima koji izbore Igre.

Komentara 2

KK
karate kid
10:21 07.02.2010.

jel na Valentinovo ili 16. veljače? Koliko ja znam Valentinovo je 14. veljače...

KA
kajinx
15:45 07.02.2010.

07.02.2010. u 10:21h karate kid je napisao/la: jel na Valentinovo ili 16. veljače? Koliko ja znam Valentinovo je 14. veljače... Baš sam namjeravao to isto i ja napisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije