Odigrao je savršeno

Kovač: Nisam znao je li Luka budan ili trijezan i zato ga nisam ni zvao

Niko Kovač
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
25.05.2014.
u 21:11

- Bit će sporije u odnosu na Ligu prvaka, ono je bio intenzivan tempo, u sprintu se išlo gore-dolje. Ali, u Brazilu je vrijeme teže, vlaga će natjerati trenere i igrače na drugačije razmišljanje

U hotelu Avita žestoko se navijalo za Real, oduševljenje se prolomilo kada je Luka Modrić asistirao Sergiu Ramosu za poravnanje. Igrači u jednoj prostoriji, stožer u drugoj, nisu ravnodušni bili ni oni, kojima je najdraža Barcelona, pa ih madridsko finale nije baš privlačilo. A izbornik Niko Kovač presretan je što u momčadi ima osvajača Lige prvaka.

- Drago mi je zbog Luke, ne samo zbog toga što je još jedan Hrvat osvojio Ligu prvaka, već i zbog toga što je riječ o Luki, iznimnom profesionalcu, pravom momku - kazao je Kovač.

Oduševilo ga je ono što je Luka prikazao na travnjaku u Lisabonu.

- Odigrao je izvrsnu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu i u produžecima. Bilo ga je svugdje po terenu. Naš Luka bio je savršen, onakav kakav je bio cijelu sezonu. Osvajanje Lige prvaka vrhunac je onog što je u ove dvije sezone u Realu odradio - kaže izbornik.

Modrić neće u Bad Tatzmannsdorf, reprezentaciji će se priključiti u Osijeku 30. svibnja za utakmicu s Malijem.

- Nadam se da će s pozitivnim razmišljanjem doći kod nas. Jedva ga čekam vidjeti u Osijeku - kratko će Niko.

Nije se u noći ludog slavlja čuo sa svojim glavnim igračem. Ali, linija s Madridom bit će otvorena.

- Nisam ga još čuo, bilo je kasno. Ne znam jesu li bili budni ili trijezni, ali svakako ću mu se javiti - rekao je Kovač.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Kratko je hrvatski izbornik prepričao svoje viđenje finala Lige prvaka.

- U prvom dijelu Atletico je bio bolji, ali na kraju je Real zasluženo osvojio Ligu prvaka. Atletico je pao fizički, to se baš vidjelo. Brza zamjena Coste poremetila je planove Simeoneu, da je imao tu treću zamjenu možda ne bi došlo do pogotka Reala za poravnanje. A i tih pet minuta je upitno, nisam baš vidio gdje je našao tih pet minuta produžetka. Ali, Real je bio bolji u drugom poluvremenu, posebno nakon ulaska Isca i Marcela - kaže Kovač.

Stil Diega Simeonea nekako više sliči nogometnoj filozofiji Nike Kovača. Kada bi mogao birati, bi li Hrvatska igrala kao Atletico ili Real.

- Volio bih uzeti nešto od jednih i drugih. Svaka momčad ima svoj stil, ali u klupskom nogometu, primjerice u Atleticu, radi se posao nekoliko godina - rekao je Kovač.

Kakav će se nogomet, u odnosu na Ligu prvaka, igrati na Svjetskom prvenstvu?

- Bit će sporije u odnosu na Ligu prvaka, ono je bio intenzivan tempo, u sprintu se išlo gore-dolje. Ali, u Brazilu je vrijeme teže, vlaga će natjerati trenere i igrače na drugačije razmišljanje. Bit će to sasvim drugačija igre, u prvom redu zbog uvjeta - rekao je Kovač.

Kovač je zadovoljan poslom kojeg odrađuje u Bad Tatzmannsdorfu.

- Intenzitet je dosta visok, ali bitan je i kvalitet. Može se nešto još i poboljšati, najvažnije mi je da me prate, da usvajaju ono što im kažem - rekao je Kovač.

Posljednjeg dana svibnja odredit će putnike za Brazil.

- Svi koji su u Bad Tatzmannsdorfu ostavljaju odličan dojam, bit će mi teško odrediti koga voditi u Brazil. Ali, to su slatke brige, bolje je tako nego da odmah na početku mogu kazati ovaj je, a ovaj nije - rekao je Kovač.

>>Perišić: Još nisam opušten u reprezentaciji, kao da imam neki uteg

>>Modrić je sve oduševio, a predsjedniku Perezu više nije žao što ga je doveo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije