Veliki talent i mister skandal

Kraj karijere kapetana od 800 tisuća €

Igor Bišćan
Marko Lukunić
05.02.2010.
u 22:11

Udaranje Osijekova igrača Turkovića, tučnjava s taksistom, bijeg iz kampa...neke su od situacija koje su obilježile karijeru Igora Bišćana.

Je li u Hrvatskoj napokon došlo vrijeme da ljudi počnu odgovarati za svoje postupke? Premijerka Jadranka Kosor je u velikoj ofenzivi, otvaraju se mnogi korupcijski slučajevi, policija je stalno nekom za petama. Pa tako u ovo “škakljivo” vrijeme očito ni Igor Bišćan nije nedodirljiv kao što bi to bio nekad.

U Liverpool za 9 mil. eura

Naime, u četvrtak vratio se iz Turske zbog ozljede koju se možda moglo i ondje sanirati mirovanjem. Povezano je to s njegovim obračunom sa zagrebačkim taksistom, kojega je tako prebio da je čovjek još uvijek u bolnici. Iako ga je policija pustila u subotu, očito je da za Bišćana ta nedopustiva i tužna priča s taksistom nije gotova.

Bišćan, koji se 1998. pojavio i najavio veliku karijeru, iz Zagreba je u prosincu 2000. godine otišao u Liverpool za 9 milijuna eura, a transfer je s Dinamom dijelio u omjeru 50:50. Mjesec dana prije toga glavom je na terenu u Maksimiru udario Osijekova igrača Turkovića, a i Liverpool ga je morao kazniti, ali nije, kada je pobjegao iz Čateža uoči utakmice Hrvatska – Bugarska 2003. godine. Bio je prvak Europe s Liverpoolom, iako nije igrao u finalu, no te sezone bio je solidan. Nakon toga otišao je u Atenu, čelnici Panathinaikosa su ga skupo platili, ali u Grčkoj se nije mogao vratiti najboljim izdanjima. Nakon svega, Mamić mu je dao 800 tisuća eura po sezoni i kapetansku vrpcu, gradeći na njemu europski Dinamo. No zauzvrat, u nogometnom smislu, od Bišćana nije dobio baš ništa. S novinarima, koje je trpio sve dok nije zaradio prvi veliki novac, često se verbalno sukobljavao.

Sramota iz Dinama

Sve je sada kulminiralo napadom na taksista i skandaloznim ponašanjem Dinamovih čelnika koji su pokušali prikriti njegovo divljaštvo. Neki spominju kraj karijere, što bi za takvog Bišćana, koji je zaradio milijune i kojeg ćemo pamtiti po skandalima, zapravo bilo i najbolje.

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
01:25 06.02.2010.

Dok gospodarstvo propada i država tone ovakvi igraći dobivaju po 800.000 tisuća eura -e pa dragi moji u vladi vi ste svi za vrapće a sav novac dolazi od poreznih obaveznika i od jadnog naroda -PLJUC

OB
-obrisani-
01:29 06.02.2010.

HNL liga je jad i bijeda i ništa koristi,dajte proglasite taj nogomet amaterskim sportom ionako naši klubovi nemogu ništa uradit u evropi,možda za milijun godina!Na šta mi bacamo novac na neka kvazi idiote a škole i bolnice nam propadaju,dajte razmislite malo i neka uskok proćešlja te klubove!

Avatar joč
joč
02:38 06.02.2010.

A i nie neki igrač.zato i je u Dinamu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije