Crnogorski mediji

Kranjčar Spaski! Nadmudrio bi i Kanadu u hokeju

Cico Kranjčar
Screenshot Fscg.co.me
13.10.2010.
u 17:30

- Izbornik nas je ujedinio i uvjerio nas da možemo pobijediti svakoga na svijetu - kaže stoper crnogorske reprezentacije Stefan Savić.

Svi crnogorski mediji jučer su veličali taktiku Zlatka Kranjčara na Wembleyu.

"Nekadašnji lepršavi maksimirski vragolan pretvorio se u temeljitog, preciznog i hrabrog trenera koji zna iskoristi i najmanje zrno šanse. Svih 90 minuta Kranjčar je, poput velikog šahovskog majstora Borisa Spaskog, igrao šahovsku partiju s Capellom. Iako je imao mnogo manje figura u kombinacijama, Kranjčar je na kraju nadmudrio Talijana", piše crnogorski dnevnik Pobjeda.

Analitičar crnogorskog portala Analitika je pak napisao: "Da igramo i hokej protiv Kanađana, dobili bismo ih".

Crnogorci također ističu da Kranjčar ima slabiju momčad nego njegov prethodnik na klupi Filipović. Na Wembleyu je bio bez "vunderkinda" Jovetića koji će zbog ozljede pauzirati do početka iduće godine, bez glavnog organizatora igre Drinčića, bez Poleksića koji je pauzirao zbog kartona, te najboljeg igrača Mirka Vučinića.

– Bila je to velika večer ne samo za nas već i za sve Crnogorce koje smo dobrim rezultatima ujedinili – poručio je reprezentativni stoper Stefan Savić.

Otkrio je Savić i formulu preporoda koji su doživjeli otkad je došao Cico:

– Počeli smo igrati kao momčad, a trener nam je ugradio ogromno samopouzdanje, uvjerio nas je da možemo pobijediti svaku reprezentaciju na svijetu.

Podsjetili su crnogorski mediji da je Cico već bio na izlaznim vratima nakon tri uzastopna poraza u prijateljskim utakmicama. No, tada je iza njega stao Dejan Savićević, čovjek koji je uveo red u savez.

"Kranjčar i Savićević dokazali su da mala Crna Gora može iz role epizodista, zaigrati neku od vodećih uloga. To je dobra poruka, za sport i život općenito u Crnoj Gori", zaključuje portal Analitika.

Crnogorci su sretni i zbog toga što njihova reprezentacija danas bolje kotira od srbijanske. A Srbi su pri odcjepljenju C. Gore 2007. poručivali da će crnogorski nogomet zamrijeti, da će se igrati na oranicama, da će je svi puniti kao kantu.

Komentara 10

KR
krilnik2
18:41 13.10.2010.

Dosadni ste; pobijedio je dvije velesile, Wales i Svicu, a u cetiri igre postigao \"cak tri gola\"! No glavno da se afirmira suradnja \"u regijonu\"!

EU
eugen
18:44 13.10.2010.

Zna covjek znanje! dako dodjemo i do baraza s njim.. Na prvo mjesto pored Engleza ne smijemo ni pomislit.tesko bi oni to mogli dopustiti..A vole ih i sudije,hahaha!

BO
boeing777
17:41 13.10.2010.

novi nogometni portal nogonet.net

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije