NAPLATIT ĆE DUG

Krstanoviću pobjeda i na Vrhovnom sudu: Isplati se ne odustati

Ivan Krstanović
Foto: Goran Kovacic/pixsell
24.09.2014.
u 09:15

– Ne znam je li itko od sportaša došao do Vrhovnog suda – kaže Ivan. I u pravu je, on je jedini.

Boriti se do krajnjih granica ili odustati i predati se? Sportašima je potvrdni odgovor na spomenuto pitanje sukus posla kojim zarađuju za život. Međutim, profesionalnim sportašima sve je češće svakodnevica da ostanu uskraćeni za novac. Odrade svoj dio posla, ali to ne učini i poslodavac. Nije to slučaj samo u sportu, dakako... Mnogi klubovima opraštaju dugove ili se pak nagode za manji dio. A da sportski duh vrijedi i na sudu, pokazuje nogometaš Ivan Krstanović. On je otišao skroz do Vrhovnog suda i tamo dočekao pravdu: NK Zagreb mora mu isplatiti 600 tisuća eura. Najviša je instancija presudila u njegovu korist. Uspio je, stigao je na cilj. Pobijedio je i na Zrinjevcu.

– Napokon! Tri godine bio sam na sudu, a sad sam dobio presudu. Nije bilo ugodno povlačiti se po ročištima, ali želio sam otići do kraja – priča nam sretno bivši napadač plavih, koji danas igra odlično na Kantridi. Pjesnici su mu, u doba kada je 2011. godine otišao u Dinamo, trebali isplatiti 40 posto transfera koji je iznosio milijun eura. Novac koji je iz Maksimira stigao u Kranjčevićevu nije stigao i do Krstanovića. Dužni su mu bili i plaće u iznosu 400 tisuća kuna, a sa zateznim kamatama dug se popeo na sporan iznos. Počeo je rješavati spor najprije nogometnim putem preko arbitražnog suda HNS-a, a zatim i građanskim, nižestupanjskim sudovima koji su mu redom davali za pravo. Osim NK Zagreba, koji se žalio. Više na to pjesnici nemaju pravo te mu novac moraju isplatiti. U suprotnom gube licenciju i ispadaju iz lige.

– Ne znam je li itko od sportaša došao do Vrhovnog suda – kaže Ivan. I u pravu je, on je jedini.

– Bolje se osjećam, a vidjet ćemo kako će se stvari sada odvijati dalje. Pravda je došla na svoje, istina, bila je spora, ali isplatilo se ne odustati. Život ide dalje... – kaže Krstanović. Ide, a slučajno ili ne, upravo sljedeću utakmicu s Rijekom igra protiv – NK Zagreba.

– Baš se poklopilo da igramo s njima ovaj vikend, ali neću razmišljati o dugu. Pripremat ću se za taj susret kao i za svaki drugi... – kaže Krstanović.

>> Zagreb mora Krstanoviću isplatiti 600 tisuća eura ili ispada iz lige

>> Medić: Isplatit ćemo dug Krstanoviću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije