OPTIMIZAM Trener modrih ističe golemu prednost i kvalitetu njegove momčadi

Kruno diže prvo “Sunce”

27.05.2009.
u 16:42

Dinamo je nadomak desetom Rabuzinovu “Suncu”, te šestoj dvostrukoj kruni u samostalnoj Hrvatskoj. Zanimljivo, u proteklih devet pohoda na kup, plavi su samo dva puta u finalu porazili Splićane, 2001. i 2008. godine. Četiri puta svladali su Varteks, po jednom Rijeku, Zagreb i Slaven Belupo.

– Na Poljudu nećemo braniti 3:0! Idemo zabiti gol i odvesti utakmicu u mirnije vode – najavljuje Dinamov trener Kruno Jurčić, koji je uoči utakmice najviše inzistirao na psihološkoj pripremi.

– Razgovarao sam s igračima. Proživjeli smo poraz od Zagreba i svi skupa držimo kako nam on nije nanio nikakvu štetu. Dapače, dobro nam je došao.

Kako ćete odgovoriti na agresiju domaćina?

– Agresijom na agresiju! Svjesni smo atmosfere i okruženja u kojemu ćemo igrati, ali i naše goleme prednosti i kvalitete. U Splitu ćemo nastupiti s mnogo samopouzdanja – naglašava Jurčić.

Nekada ste bili i kandidat za klupi Hajduka?

– Talijani bi rekli: Tempi passati...

Na koje je igrače iz Prve HNL Dinamo bacio oko?

– Pristalica sam ciljane kupnje, no, nažalost, igrači koji su iskočili igraju na pozicijama na kojima smo mi pretrpani – zaključio je Jurčić.

Ni kada je bio mnogo slabiji, Dinamo na Poljudu nikada nije izgubio s četiri pogotka razlike. Od 1992. godine, plavi su u Splitu samo dva puta dobili četvorke: 4:1 u finalu kupa 1993., te 4:1 u Prvoj HNL 2003. godine. Oba puta stradao je Ćiro.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije