INT-HAJ 0:4

Kup: Splićani u Zaprešiću uvjerljivo do polufinala

c4-hajdukiinter-txt.jpg
import
27.02.2008.
u 15:47

Nogometaši Hajduka ipak su na kraju lako ušli u polufinale Hrvatskog kupa. I u uzvratnoj utakmici pobijedili su Inter (4:0). Zaprešićani su imali dobar rezultat iz prve utakmice (1:2) i nadali su se da će minimalnom pobjedom, ali bez primljenog pogotka doći do željenog polufinala. No, svi zaprešićki snovi i sva nadanja nestala su u samo deset minuta. Od 14. do 24. minute Splićani su postigli tri pogotka. Prvo je Nikola Kalinić sigurno izveo jedanaesterac nakon što je Šarlija srušio u šesnaestercu Cernata.

INTER - HAJDUK 0:4


Zaprešić, stadion Intera
Vrijeme:
Hladno, teren loš
Sudac: Vlado Svilokos
Igrač utakmice: Nikola Kalinić
Crveni karton: Starčević, Inter (dva žuta, 78.)

Strijelci:
0-1 Kalinić (14, 11m)
0-2 Cernat (20)
0-3 Kalinić (24)
0-4 Hrgović (85)

Inter
Šarlija
Krznar
Starčević
Iftić
Lovren
Grgurović
(od 60. Krišto)
Jonjić
Cavrić
(od 56. Pandev)
Skulić
Kukec
(od 46. Rašić)
Gulić
Hajduk
Balić
Hrgović
Rubil
(od 68. Rubil)
Sablić
Pelaić
Cernat
Pandža
Damjanović
Andrić
(od 80. Jozinović)
Kalinić
(od 58. Čop)
Verpakovskis
Šest minuta kasnije Cernat je sjajno zakucao loptu iza nemoćnog Šarlije, a priču u prvom poluvremenu završio je svojim drugim pogotkom Kalinić. Netko je na tribinama zgodno primijetio da cijelu sezonu Hajduk igra samo s Interom da bio bio prvak Hrvatske i osvajač kupa. Naime, Hajduk je sva četiri ogleda s Interom ove sezone odlučio u svoju korist. Domaćin se nakon tri primljena pogotka predao.

Tek je u samoj završnici prvog dijela Kukec opasno zaprijetio, no njegov udarac glavom prošao je tik uz vratnicu. U drugom poluvremenu jako je zahladnjelo na zaprešićkim tribinama. Temperatura se spustila nekoliko stupnjeva ispod nule. Na travnjaku se igračima u drugom poluvremenu nije baš previše igralo. Vjerujemo da nakon 0:3 najradije i ne bi izišli na drugi dio susreta. Milivoj Bračun je već nakon pola sata izvršio sve izmjene.

Očigledno je i njemu postalo jasno da je sada puno važnija subotnja utakmica protiv Osijeka. Samo, s takvom igrom teško će do pobjede i protiv Osječana. Zaprešićani su kraj utakmice dočekali s desetoricom igrača. Dalibor Starčević pao je u šesnaestercu Hajduka, a sudac je procijenio da je simulirao, pa mu je pokazao drugi, isključujući žuti karton. Brojčano jači Hajduk je nakon toga postigao još jedan pogodak a strijelac je bio Hrgović u 85. minuti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije