Fifin kongres

Kustić u Ruandi: Nogometni svijet je impresioniran Hrvatskom i medaljama na SP-u

Zagreb: Panel "Hrvatski nogometni uspjeh" u sklopu konferencije "Kondicijska priprema sportaša"
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
16.03.2023.
u 12:32

Gianni Infantino izabran za predsjednika Fife, a na Kongresu je sudjelovala i delegacija HNS-a

U Kigaliju je održan 73. Kongres Svjetske nogometne organizacije Fife, na kojem Gianni Infantino izabran za predsjednika Fife do 2027. godine i tako je dobio novi mandat na čelu svjetske nogometne organizacije.

- Biti predsjednik Fife je nevjerojatna čast i privilegija. Također, to je velika, velika odgovornost. Uistinu sam počašćen vašom potporom. Obećavam kako ću nastaviti služiti Fifi i nogometu diljem svijeta - izjavio je Infantino.

Na Kongresu je sudjelovala i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem.

- Najavili smo Gianniju Infantinu svoju podršku još u rujnu kada nas je primio na sastanku u Parizu, a to smo potvrdili i tijekom sjajno organiziranog Svjetskog prvenstva u Kataru. Vjerujemo da je Fifa proteklih godina učinila značajne korake naprijed te je Kongres pokazao da Infantino ima podršku svih Fifinih članica da nastavi s reformama i s razvojem nogometa diljem svijeta. Čestitam predsjedniku Infantinu na izboru te mu želim puno sreće i uspjeha u narednom mandatu koji će, vjerujem, obilježiti spektakularno Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Kanadi i Meksiku - izjavio je predsjednik HNS-a Kustić koji je još za službenu stranicu Saveza dodao: .

- Smatram da je odličan potez Fife održati Kongres u Ruandi, jednoj od slabije razvijenih zemalja svijeta. Odgovornost je Fife razvijati nogomet i brinuti o svim zemljama članicama, a posebno onima siromašnijima - bilo je lijepo vidjeti kako su sredstva iz Forward programa iskorištena za razvoj nogometa, posebno infrastrukture u Ruandi. Zato nas raduje što se povećavaju sredstva za program Forward, koji je i HNS odlično koristio proteklih godina za brojne razvojne programe, od turnira mlađih uzrasta do ulaganja u ženski nogomet.

Uz predsjednika Kustića, u Kigaliju su HNS predstavljali izvršni direktor Tomislav Svetina i voditelj odjela međunarodnih poslova Josip Tomaško. Hrvatska delegacija sudjelovala je i na sastanku Uefe, a boravak u Kigaliju iskorišten je i za nekoliko sastanaka s predsjednicima drugih nacionalnih saveza.

- Bez kurtoazije, na svakom koraku osjećamo da je nogometni svijet impresioniran našim postignućima i medaljama na svjetskim prvenstvima, ali prije svega kontinuitetom uspjeha jer on potvrđuje da se radi o sustavnom radu, a ne pojedinačnom bljesku. Boravak u Kigaliju potvrdio nam je da HNS uživa visok ugled među savezima članicama Uefe i Fife, a te kvalitetne odnose nastavit ćemo razvijati u budućnost - zaključio je Kustić.

 

Komentara 4

Avatar robil
robil
13:37 16.03.2023.

Jel se hvališ stadionima koji su kao u Ruandi?

Avatar Carbonado
Carbonado
13:51 16.03.2023.

Nek'bace đir do Zambije da provjere kakva je situacija sa "gostujućim igračima" tamo?

HE
Herceg56
13:09 16.03.2023.

Izabran bez konkurencije,jedini kandidat, Koreja,čista mafija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije