Jordanski reli

Latvala vodi nakon prvog dana

Jari Matti Latvala
Reuters
01.04.2010.
u 19:49

Finac Jari-Matti Latvala u Fordu vodeći je nakon prvog dana Jordanskog relija, treće utrke ovogodišnjega Svjetskog prvenstva.

Nakon sedam brzinskih ispita (od 21) Latvala ima 30.2 sekunde prednosti ispred Francuza Sebastiena Ogiera iz druge Citroënove momčadi, te 31.8 pred aktualnim svjetskim prvakom Sebastienom Loebom (Citroën).

- Trideset sekundi nije mnogo tako da me sutra očekuje dugi dan. Momčadska je strategija bila pomoći Mikki Hirvonenu i zadržati prvo mjesto i u tome sam uspio - rekao je Latvala.

A spomenuti se Hirvonen, aktualni svjetski doprvak i pobjednik ovogodišnjeg Švedskog relija, nakon prvog dana u Jordanu nalazi na petom mjestu s 42.2 sekunde zaostatka za sunarodnjakom.

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Kimi Räikkönen, član druge Citroënove ekipe, trenutno drži deseto mjesto s tri minute i 50 sekundi zaostatka za Latvalom. Räikkönen je u trećoj etapi u četvrtak izletio sa staze, ali se do kraja dana vratio u zonu osvajanja bodova. 

Jordanski reli, rezultati prvog dana:

1. Jari-Matti Latvala (Ford) 1h11m31.5s

2. Sebastien Ogier (Citroën Junior Team) +30.2

3. Sebastien Loeb (Citroën) +31.8

4. Petter Solberg ( Citroën) +32.5

5. Mikko Hirvonen (Ford) +42.2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije