LIGA PRVAKA

Lazarov protiv HSV-ovih topnika

Kiril Lazarov
Goran Stanzl
07.03.2010.
u 11:50

– Gosti su jači individualno nego kao momčad. Moramo kontrolirati rezultat, hvatati njihovu prednost bilo bi jako teško – smatra Lazarov.

Teorija nudi da se u današnjem dvoboju posljednjeg kola Lige prvaka u skupini C između rukometaša Croatije osiguranja i Hamburga (Arena, 18 sati, HTV 2) izravno odlučuje o drugome mjestu.

Samo neka je pobjeda

No, kako njemačka momčad u Zagreb dolazi sa dva boda i velikih devet pogodaka prednosti (35:26 u Color Line Areni), prestići je na tablici čini se nemogućom misijom. Premda je HSV u srijedu u Bundesligi na svom terenu nemoćno potpisao kapitulaciju Gummersbachu izgubivši 31:39, teško je očekivati da bi tako snažna momčad dvaput zaredom mogla kiksati.

– Bio je to samo njihov loš dan, dogodi se da se sve loše posloži pa da kola odu nizbrdo. Taj njihov poraz samo nam je otežao posao jer će sada silno željeti da se iskupe. Zato moramo zapeti više nego oni – kaže trener zagrebaša Senjanin Maglajlija priželjkujući pobjedu makar s pogotkom prednosti.

Ozljeda Tončija Valčića, kojega će u zapisniku zamijeniti njegov mlađi brat Josip, zagrebašima će otežati naum. Jer, Tonči je dobar pucač a valja očekivati da će baš pucači krojiti rezultat.

– Tončija će na lijevom vanjskom zamijeniti Denis Špoljarić i Jakov Gojun, inače specijalisti za obranu, to im je prilika da se protiv jakog suparnika iskažu i u napadačkoj ulozi – kaže Maglajlija.

– Hamburg ima opasnije pucače od Ciudad Reala. Morat ćemo ih istjerati što dalje od devet metara. No njemačka momčad taktički nije toliko jaka kao europski prvak – analizirao je suparnika Marko Kopljar kojega u obrani očekuje velik posao.

Pojedinci jači od momčadi

Pascal Hens, Blaženko Lacković, braća Marcin i Krzystof Lijewski, Guillaumme Gille i Domagoj Duvnjak, svi oni mogu sjajno opaliti i s deset metara. Zagreb će danas u vanjskoj liniji imati samo jednog izrazitog pucača, Kirila Lazarova. Makedonski rukometaš dvaput je bio najbolji strijelac Lige prvaka, trenutačno vodi sa 69 golova. I zato će domaćin šansu tražiti u igri "bez napucavanja".

– Gosti su jači individualno nego kao momčad. Moramo kontrolirati rezultat, hvatati njihovu prednost bilo bi jako teško – nudi Lazarov recept za željenu pobjedu.

Hamburg će igrati s 13 igrača, bez ozlijeđenog Schrödera, među kojima su i tri bivša zagrebaša, Lacković, Vori i Duvnjak. U punoj Areni bodrit će ih 30 njihovih navijača. Sigurno je, neće ih se čuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije