POMAŽE KAKO MOŽE

Legedarni Sergej Bubka svim srcem uz Ukrajinu: Ne mogu spavati, ali pobijedit ćemo!

Rio de Janeiro: OI 2016, gimnastika
Foto: Qi Heng
1/3
04.03.2022.
u 18:21

Mnogi ukrajinski sportaši mobilizirali su se protiv ruske invazije na njihovu zemlju, a neki su otišli toliko daleko da su uzeli oružje u ruke.

Legendarni ukrajinski skakač s motkom Sergej Bubka, koji obnaša dužnost predsjednika Ukrajinskog nacionalnog olimpijskog odbora (NOC), objavio je na svom Twitteru riječi "pobijedit ćemo" misleći pritom na rusku invaziju na njegovu zemlju.

- Volim svoju Ukrajinu svim srcem. Pod njezinom zastavom dobio sam najviše počasti - napisao je na ukrajinskom na društvenoj mreži.

- Pobijedit ćemo - dodaje bivši svjetski rekorder koji se do sada nije javljao.

Šampion je pismom predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasa Bacha ovlastio da koordinira humanitarnu pomoć Ukrajini iz Lausanne - sjedišta MOO-a.

- Dragi moji Ukrajinci, olimpijska obitelj nije ravnodušna prema našoj boli. Kao i svaki Ukrajinac, sada ne mogu spavati. Svoju zemlju branim svim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju, koristeći sve svoje međunarodne veze - rekao je.

Prvi čovjek koji je preskočio šest metara izrazio je zahvalnost na porukama potpore iz cijelog svijeta.

- Rat mora prestati, mir i čovječnost moraju prevladati - dodao je.

Mnogi ukrajinski sportaši mobilizirali su se protiv ruske invazije na njihovu zemlju, a neki su otišli toliko daleko da su uzeli oružje u ruke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije