Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOLO JONES

Legendarna sportašica vratila se u atletiku poslije 12 godina. Natječe se u 42. godini života

FILE PHOTO: Olympian Lolo Jones is interviewed during an event in Times Square to celebrate 100 days from the start of the PyeongChang 2018 Olympic Games in South Korea, in New York
LUCAS JACKSON/REUTERS
29.06.2024.
u 15:23

"Nadam se da ću im pokazati da možete biti u svojim 40-ima i biti dovoljno dobri da se kvalificirate za olimpijske kvalifikacije", rekla je Jones koja je utrku završila kao zadnja u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 14,86 sekundi.

Američka atletičarka 41-godišnja Lolo Jones se u petak, nakon 12 godina, vratila na atletske staze i natjecala u utrci na 100 m s preponama na američkim olimpijskim kvalifikacijama.  Ona je tako postala najstarija atletičarka koja je sudjelovala  na američkim olimpijskim kvalifikacijama i rekla je da se nada da će njen potez nadahnuti mlađe natjecateljice u Eugeneu.

"Nadam se da ću im pokazati da možete biti u svojim 40-ima i biti dovoljno dobri da se kvalificirate za olimpijske kvalifikacije", rekla je Jones koja je utrku završila kao zadnja u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 14,86 sekundi.

"Moj svijet neće završiti ako ne uđem u ovaj olimpijski tim. Postoji dugovječnost", dodala je.

VEZANI ČLANCI:

Jones se natjecala na Olimpijskim igrama 2008. i 2012., završivši na sedmom i četvrtom mjestu. Kasnije se natjecala na Zimskim igrama 2014. u bobu. Za Jones je prolazak kroz ciljnu liniju 20 godina nakon njezinog debija na Olimpijskim igrama bio uspjeh sam po sebi jer se nije natjecala od travnja zbog ozljede.

"Nisam imala pojma hoću li si ozlijediti tetivu", rekla je. "Bilo je zastrašujuće, ono što sam upravo napravila. To je najstrašnija stvar koju sam napravila u karijeri."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije