NEVJEROJATNI JAPANAC

Legendarni Kohei Uchimura plasirao se na četvrte olimpijske igre u karijeri

Gymnastics: Japanese apparatus c'ships, final Olympic qualifier
/Newscom/PIXSELL
06.06.2021.
u 18:20

Japanski gimnastičar je odlučio ne braniti svoje naslove u višeboju iz 2012. i 2016. u Tokiju zbog bolova u ramenu i odlučio se usredotočiti na preču.

Japanska gimnastička zvijezda Kohei Uchimura kvalificirao se na Olimpijske igre u Tokiju (23. srpnja do 8. kolovoza) na preči i to će ovom 32-godišnjem dvostrukom olimpijskom pobjedniku u višeboju biti četvrte Igre u karijeri.

- Nisam mislio da ću proći četiri olimpijskih igara - rekao je Uchimura, koji je također osvojio ekipno zlato s Japanom u Rio de Janeiru.

- To je nešto što ne mogu pojmiti. Nevjerojatno je, kad objektivno razmisliš.

Japanski gimnastičar je odlučio ne braniti svoje naslove u višeboju iz 2012. i 2016. u Tokiju zbog bolova u ramenu i odlučio se usredotočiti na preču.

Svoje mjesto na OI u Tokiju izborio je u nedjelju na posljednjem od tri turnira u organizaciji Japana. Uchimura je ovom posljednjem susretu bio izjednačen u bodovima sa svojim rivalom Hidenobuom Yonekurom. U subotu se plasirao u finale sa 15.766 bodova.

Sljedeći je dan bio teži za Uchimuru koji je napokon preuzeo prednost, a onda se zahvalio Yonekuri što je na njega "izvršio veliki pritisak".

"Da sam ovdje savršeno izveo vježbu, bilo bi teško naoraviti bolju u Tokiju na OI", kazao je poslije natjecanja.

"Bolje je napraviti nekoliko grešaka to onda bude poticaj da se trenira još više prije Igara."

Japan će u Tokiju morati ipak bez jednog od svojih najvećih gimnastičara u povijesti (tri naslova olimpijskog pobjednika i deset naslova svjetskog prvaka) obraniti zlatnu medalju iz Rija u ekipnoj konkurenciji što je Uchimura odlučio preskočiti jer se osjeća kao "fosil".

Komentara 1

ZS
zspanco
23:25 06.06.2021.

- Nisam mislio da ću proći četiri olimpijskih igara - Ko šiša Japaneza, bitno da mi imamo pismene novinare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije