PREMA BILDU

Lehmann kandidat za prvog vratara Njemačke na SP-u!

Jens Lehmann
Reuters
04.05.2010.
u 18:37

U Njemačkoj se navelike počelo diskutirati kome povjeriti povjerenje na vratima nogometne vrste uoči SP-a u Južnoafričkoj Republici nakon što je zbog ozljede nastup otkazao Bayerov Rene Adler.

Njemački dnevnik Bild saznao je da 37 dana uoči otvaranja turnira 40-godišnji vratar Stuttgarta Jens Lehmann figurira u planovima stručnog stožera pod vodstvom izbornika Joachima Löwa kao moguće rješenje.

Uz Adlera, krug kandidata za nacionalnu jedinicu dosad su zatvarali Schalkeov Manuel Neuer i Werderov Tim Wiese. Iako su obojica odlični vratari, Löw vjerojatno strahuje zbog njihova neiskustva na najvećim natjecanjima.

Lehmann tog iskustva ima pregršt. Bio je u reprezentaciji na Svjetskim prvenstvima u Japanu i Koreji 2002. te u Njemačkoj 2006. godine. Kao prvi vratar figurirao je u Njemačkoj kao i na Euru u Austriji i Švicarskoj prije dvije godine.

Problem je, osim što je u 41. godini života,  i to što će, planirao je, u subotu kod Hoffenheima odigrati posljednju natjecateljsku utakmicu u karijeri. Poziv izbornika mogao bi ga, računa Bild, ipak natjerati da se predomisli.

- O tome ne želim ništa reći – odgovorio je Lehmann na pitanje novinara, koji je zaključio da vratar još uvijek iščekuje reakciju javnosti na mogućnost njegova povratka.

S njemačkom TV-kućom Sky Sports dogovorio je da će tijekom SP-a raditi kao sukomentator na utakmicama njemačke reprezentacije.

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:30 05.05.2010.

Ma kakva Njemačka i Lehmann koga to zanima..Svi svijetski navijači i nogometni stručnjaci se pitaju u kakvom sistemu i sastavu če na SP sudjelovati reprezentacija kockastih iz Hrvatske.. Tajna i enigma je konačno otkrivena...Top 10 reprezentacija ljestvice FIFA če igrati sistemu 5, 3, 3..To znači, petorica še sedjeti u birtiji, trojica če sedjeti na tribini a ostala trojica ostaje kuči da gleda World Cup po TV..Takav sistem niko na World Cupu na igralištu neče moči pobijediti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije