GVARDIOL I HAALAND

Leipzig podbada City: Jedan od najboljih mladih igrača Europe. I Erling Haaland kraj njega

Champions League - Round of 16 First Leg - RB Leipzig v Manchester City
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/3
23.02.2023.
u 17:23

Njemački klub na Instagramu je objavio fotografiju našeg stopera u duelu s norveškim 'strojem' u dresu Manchester Cityja. Obojica slove za najveće talente svoje generacije pa su se odlučili malo našaliti...

Nogometaši RB Leipziga i Manchester Cityja jučer su podijelili bodove (1:1) u svojoj prvoj međusobnoj utakmici u osmini finala Lige prvaka. Junak domaće momčadi bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (21), koji je pogotkom bundesligaša vratio iz rezultatskog zaostatka nakon gola Riyada Mahreza i postavio konačan rezultat. Time je postao najmlađi Hrvat koji je zabio u nokaut fazi natjecanja, naslijedio je Marka Pjacu

Nije bez razloga za dio navijača već sada najbolji stoper svijeta. I najvrjedniji je prema Transfermarktu, uz Rubena Diasa, sa 75 milijuna eura. No, Leipzig još ne razmišlja o prodaju odličnog vatrenog. Iako su ga željeli Real Madrid, Barcelona, Chelsea... Podsjetimo što je na pitanja o odlasku odgovorio sportski direktor bundesligaša Max Eberl.

- Sve idu u neželjenu poštu. Gvardiol, ponuda, direktni spam. Tako da još nisam dobio nijedan mail - izjavio je. 

Nije Jošku bilo svejedno, pogotovo kada je čuo za interes iz Londona

- Moj agent mi je rekao: Chelsea je iznimno zainteresiran. Razmišljate o ozbiljnoj ponudi velikog kluba kao što je Chelsea, ali Leipzig je rekao da me ne želi prodati. Jako sam se mučio s tom odlukom, ali da, nismo se dogovorili - rekao je za The Times.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - RB Leipzig v Manchester City - Red Bull Arena, Leipzig, Germany - February 22, 2023 RB Leipzig's Josko Gvardiol celebrates scoring their first goal REUTERS/Annegret Hilse Photo: Annegret Hilse/REUTERS
Foto: Annegret Hilse/REUTERS, ilustracija

Ipak, ostao je, a čelnicima kluba sigurno nije žao zbog toga što su ga zadržali. Sinoć je mrežu zatresao u 70. minuti dvoboja. Halstenberg je ubacio iz kornera, a Gvardiol sjajnim skokom nadvisio obranu Cityja i glavom zakucao loptu za poravnanje. Video pogotka možete pogledati OVDJE

Instagram profil RB Leipziga odlučio se malo našaliti nakon sjajne predstave Gvardiola. Naime, jedan od zadataka koje je imao bilo je i čuvanje izuzetno neugodnog napadača Građana Erlinga Haalanda - njihovi dueli bili su posebni jer obojica slove za najveće talente svijeta. 

Objavili su sliku Gvardiola i Haalanda, uz zanimljiv opis.

- Jedan od najboljih mladih igrača Europe. I Erling Haaland (kraj njega, op. a.) - napisali su. 

Pobjednika nismo dobili pa će se o svemu odlučivati u uzvratnom susretu na Etihadu. Dvoboj je na rasporedu 14. ožujka od 21 sat. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije