SJAJAN VATRENI

Stranica Lige prvaka naklonila se našem zvjezdanom stoperu: 'Gvardiol je zvijer'

Champions League - Round of 16 First Leg - RB Leipzig v Manchester City
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/4
23.02.2023.
u 16:30

Najtalentiraniji hrvatski reprezentativac oba je pogotka u dresu RB Leipziga u tekućoj sezoni postigao upravo u navedenom natjecanju. Uz jučerašnje upisivanje među strijelce, zabio je u pobjedi nad Realom u listopadu.

Najskuplji stoper svijeta Joško Gvardiol (21) jučer je sa svojim RB Leipzigom na domaćem terenu u sklopu osmine finala Lige prvaka dočekao Manchester City. Građani su u vodstvo došli preko Riyada Mahreza, da bi za Nijemce u nastavku pogodio talentirani vatreni koji je postao želja nekih od najvećih svjetskih klubova nakon svojih nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Time je postao najmlađi Hrvat koji je zabio u nokaut fazi natjecanja, naslijedio je Marka Pjacu

U bundesligašu zadovoljno klimaju glavom, odlučili su ga zadržati usprkos interesu velikana kao što su Chelsea, Barcelona, Manchester City pa i Real Madrid Luke Modrića, istaknuvši ranije kako sve ponude za Gvardiola idu u spam. Nije mu to bio prvi zgoditak u LP ove sezone, zabio je upravo Madriđanima u listopadu kada je Leipzig nad sastavom Carla Ancelottija slavio s 3:2. 

Sinoć je mrežu zatresao u 70. minuti dvoboja. Halstenberg je ubacio iz kornera, a Gvardiol sjajnim skokom nadvisio obranu Cityja i glavom zakucao loptu za poravnanje. Video pogotka možete pogledati OVDJE

Koliko je zapravo sjajan, svjedoči i objava službene stranice Lige prvaka, koja je na Instagramu objavila kompilaciju njegovih impresivnih poteza kroz različite susrete. 

- Gvardiol je zvijer - napisali su, uz emoji robota. 

Joško je u svim natjecanjima za RB Leipzig u tekućoj sezoni odigrao 27 utakmica i zabio dva gola, oba, dakle, u Ligi prvaka. Prema Transfemarktu vrijedi 75 milijuna eura, čime tron među braničima dijeli upravo s Rubenom Diasom, jednako vrijednim Portugalcem kojeg je jučer nadvisio prilikom svojeg pogotka. Otkupna klauzula u klubu iznosi mu 110 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije