ODLUČUJUĆI SUSRETI

Leko: 'Krivica za poraze?! Imali smo niz od deset utakmica s pobjedama i prvi smo'

Gorica i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
22.09.2023.
u 16:37

- Znate zašto sam se ja vratio, živim svoje i ne dam nikome da kaže da više voli klub od mene ili da daje više od mene. Ja svakoga mogu pogledati u oči, meni je ovaj klub više nego posao, ja mogu poginuti za ovo... - rekao je Ivan Leko pred kojim je zadatak vraćanja Hajduka na pobjedničke staze

U posljednja dva kola HNL-a, Hajduk je upisao dva teška poraza i tako prekinuo savršen niz od pet pobjeda. U sedmome kolu Istra je u 101. zatresla mrežu momčadi s Poljuda i oduzela im tri boda. Slično se dogodilo i protiv Gorice kada su golovi u 86. i 92. minuti donijeli Hajduku ne samo poraz, već unijeli i sumnju među redove "bijelih" koji su do tada živjeli u velikoj nadi da bi ove godine bez velikih kriza mogli konačno uzeti titulu prvaka Hrvatske.

Povratak trenera Ivana Leke nije promijenio situaciju. U igri momčadi očito nešto nije na svome mjestu. Prije utakmice s Lokomotivom koja je trenutno u dobroj formi i u susret ulazi s dvije uzastopne pobjede (protiv Slaven Belupa i Rudeša), Ivan Leko je govorio o situaciji u svlačionici i svojim namjerama vraćanja "bijelih" na pobjedničke staze.

GALERIJA Šokantna završnica! Hajduk imao 1:0 do 86. minute pa sve prosuo

Gorica i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
1/10

- Ovaj zna, ovaj ne zna... Ludilo, prije dva tjedna možeš raditi rekorde, sad nemamo pojma. Zajedno dobivamo, zajedno gubimo. Boli me jer imam ekstra emociju, došao sam raditi u svoj klub. Međutim, to mi daje ekstra motivaciju da pomažemo da to nije baš tako. Postoje porazi koji su manje bolni i oni koji su bolniji. Naša partija je bila loša po puno toga. Ali netko je majstor ili nema pojma zato što je netko zabio u zadnjoj minuti ili je sudac digao zastavicu - rekao je Leko pa dodao:

- U mojoj svlačionici se ne događa ništa što se ne događa u drugim svlačionicama. I poslije ove utakmice je meni lijepo doći u svlačionicu jer su iskreni odnosi. Slavi se zajedno, gubi se zajedno, kaže se svašta kao na terminu, beštima se, sutra je novi dan i ideš dalje. Ali ovo je Hajduk, sve je na "netu", zanimljivo i lijepo, mene veseli što utakmice stiže sutra da pokažemo u nezgodnom momentu kako je u biti atmosfera, tko se tuče ili pljuca ili ne znam što.

Tko je kriv za poraze?

- Koja krivica, imali smo niz od deset utakmica s pobjedama, većinu bez primljenog gola i prvi smo. Jesam li za to kriv. Bilo bi loše da ja kažem da mi je kriv Mate ili Stipe što nije zabio ili što mu je lopta prošla kroz noge. Izgubio si, loše je, ali idemo dalje. Mi smo prvi, imamo nemoguć niz sa svim istinama da smo izgubili dvije utakmice. Idemo dalje, sutra je nova šansa, pokušati napraviti sve, dobiti utakmicu.

VEZANI ČLANCI:

Jeste li pričali s predsjednikom o svome statusu?

- Znate zašto sam se ja vratio, živim svoje i ne dam nikome da kaže da više voli klub od mene ili da daje više od mene. Ja svakoga mogu pogledati u oči, meni je ovaj klub više nego posao, ja mogu poginuti za ovo...

Tko će biti na golu protiv Lokomotive?

- Kale je devet mjeseci izostao zbog teške ozljede, treba mu vremena da se vrati. Ja volim da se vraća, igrao, bi na klupi ili na tribini, on nam puno treba. Ja samo gledam trening, bez obzira kako se tko zove...

Smetaju li vas komentari u medijima?

- Nisam čitao, sretnem ljude pa mi kažu. Pravo je i novinara i ljudi da pričaju i daju komentare. Tko se ne može nositi neka ne bude ovdje. Ili ćeš se svađati, ili se okrenuti treniranju i radu, iskoristiti motiv da pokažemo da nismo pali s grane i da vrijedimo puno više. 

VEZANI ČLANCI:

Hoće li team building pomoći u stvaranju pozitivne atmosfere?

- Nije ovo prvi put, jednom tjedno momci idu vani, skupa, smiju se... Ja bih kao trener prvi vidio da tu ima problema, ja bi bio kriv da oni ne vole doći, družiti se, igrati... Dobar rezultat te gura prema naprijed, loš te vrati.

Na čemu ste najviše radili kroz tjedan? Što bi trebalo promijeniti u pristupu da se Hajduk vrati u vrhunsku formu?

- Ukazivali smo da u sportu ništa nije slučajno. Nije slučajno da smo dobivali u zadnjim sekundama, nije slučajno ni da nisu. Mi smo prema očekivanim golovima trebali dobiti, ali nismo, sreća se mora zaslužiti, ja u to vjerujem milijun posto. Mi smo doveli dosta igrača u zadnjim momentima, htio bih ih priključiti, da uhvate automatizme, u momčadski način igre. 

GALERIJA Istra zabila odlučujući gol u 101. minuti utakmice protiv Hajduka

Gorica i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
1/11

Lokomotiva je ostala bez važnih igrača?

- Dobri su, igraju napadački, agresivno, s puno prepoznatljivih kretanja, trener diže dosta mladih igrača, oni su atraktivni zagledati i nama veliki izazov, i fizički i mentalno. Oni dolaze bez respekta, zadnji put su nas dobili. 

Jeste li kroz prethodna dva poraza stekli dojam da neki ne daju sve od sebe?

- Ja sam to indirektno i priznao, imao sam taj dojam, pogotovo ovu zadnju, da smo je došli odraditi, a ono utakmica u 17, teren ne postoji, vrućina... razlika u CV-u se izjednačava... Treba više strasti i više ići u crveno, forsiranje, patiti na terenu da bi se dobilo.

VIDEO Bivši kapetan Hajduka: 'Teren nije najbolji? Sramota i luzerski mentalitet! Tako nećete ništa osvojiti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije