IVAN LEKO OTVORENO

'Priča se da se igrači Hajduka tuku, i ja primam razne poruke. Tužno, ali ni prvi ni zadnji put'

Split: Trener Hajduka Ivan leko održao je konferenciju uoči utakmice s Lokomotivom
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
03.03.2023.
u 15:44

Nakon što se odlučio na formaciju s četiri igrača u posljednjoj liniji, Hajduk je ostvario pobjedu u Osijeku. Stoga nastavlja s navedenim sustavom , a istaknuo je i da će na golu ponovno biti inače rezervni vratar Lučić.

Nogometaši Hajduka u nedjelju će od 15 sati na domaćem terenu u sklopu prvenstva dočekati zagrebačku Lokomotivu. Susret 24. kola SuperSport HNL-a na Poljudu najavio je trener splitske momčadi Ivan Leko. Ligaškim uzbuđenjima bijeli se vraćaju nakon pobjede nad Osijekom (2:1) i prolaska u polufinale Hrvatskog kupa. Istaknuo je da će i u ovom dvoboju igrati s četvoricom u zadnjoj liniji, a komentirao je i glasine o stanju u svlačionici. 

- Ostat ćemo u 4-2-3-1. Promijenili smo sustav iz dva razloga. Da vratimo vjeru i samopouzdanje igrača da se može dobiti utakmica.  Sigurno ću se vratiti (starom sustavu, op. a.) jer sam uživao u tome i dobio sam puno. Moje ekipe koje su igrale tako pobjeđivale su. U sljedećim tjednima to nećemo gledati ovdje. Ima puno priča, dobivam i ja svakakve poruke, da igrači idu autima na utakmicu, da su tučnjave u svlačionici, da netko ne želi nositi GPS. Tužno, ali nije ni prvi ni posljednji put. Meni je bitno da smo pobijedili u srijedu, da smo pokazali da možemo - rekao je Leko pa se osvrnuo na atmosferu nakon slavlja u Gradskom vrtu:

- Dobro je vidjeti ljude da se smiju, da su zadovoljni, da su sretni.

Odlučio je da će po drugu utakmicu zaredom na vrata stati inače rezervni golman Ivan Lučić. Karlo Sentić će biti na klupi za pričuve.

- Lučić ostaje na vratima. Meni je Lokomotiva dobra, igra otvoreno. Mlada je momčad, igraju nogomet protiv svih isto. Protiv Dinama su odigrali na Maksimiru dvije odlične utakmice. I mi očekujemo da će tako doći ovdje pa pokušati doći do pobjede. Nema tu individualne krivice, ali kao ekipa falili smo u balansu. Pokušavamo napraviti nešto da napravimo bolji balans.

03.03.2023., Split - Konferencija za medije trenera Hajduka prije utakmice s Lokomotivom. Ivan Leko Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Marko Livaja i Filip Krovinović imali su dobar nastup na gostovanju u Slavoniji.

- Bili su baš dobri, dobar mentalitet. Često pričamo da je kvaliteta i mentalitet obrane kreće od gore, isto kao što kvaliteta kreće od natrag. I Marko i Filip dali su dosta u tom mentalnom aspektu za našu fazu obrane. Očekujem da nastavimo igrati nogomet. Puno pričamo, previše pričamo. Ja to ne volim, a ne vole ni oni. Sada nećemo ni pričati dugo. Sad ćemo trenirati, a u nedjelju od tri do pet igrati nogomet.

Dotaknuo se još jednom svojim nedjeljnih protivnika, Lokomotive. 

- Igraju i dobar nogomet. Takvi su već godinama, mladi su, poletni, igraju za zabiti gol više. Uvijek mi je zanimljivo gledati njihove utakmice. Mi ćemo isto ići s tim stavom, pa tko bude bolji neka dobije. Rekao bih da je to taj njihov kolektivni pristup nogometu. Ti momci idu korak naprijed, traže loptu, napadaju. Stojković, Goričan, desno krilo dobro, zadnji vezni dobri, ali glavni forte im je igranje nogometa, dobra energija i fizika. Zanimljivo ih je gledati - zaključio je Leko. 

Komentara 1

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
17:01 03.03.2023.

Nije istina, svi tuku hajduka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije