TRENER HAJDUKA

Leko: Stadion u bijelom podsjeća me na Varaždin 2001. godine. Ovo su uspomene za cijeli život

Nogometaši Hajduka slave osvajanje Hrvatskog nogometnog kupa
Luka Stanzl/PIXSELL
24.05.2023.
u 21:15

Ivan Leko je u prvoj sezoni na klupi Hajduka uspio osvojiti i prvi trofej

Drugu sezonu zaredom nogometaši Hajduka su osvojili Hrvatski kup, u finalu koje se odigralo na riječkoj Rujevici Splićani su svladali Šibenik 2-0 (0-0). Oba pogotka Hajduk je postigao u drugom poluvremenu. Dario Melnjak je u 62. minuti bio strijelac za 1-0, dok je pobjedu potvrdio Marko Livaja koji je u 95. realizirao jedanaesterac.

Splićani su obranili naslov pobjednika Kupa. Prošle sezone je Hajduk na Poljudu s 3-1 bio bolji od Rijeke. Tada je također Melnjak bio junak splitske pobjede, postigao je dva od tri pogotka. Hajduk je time osvojio osmi Hrvatski kup u povijesti, dok je Šibenik drugi put igrao finale te je drugi put ostao korak kratak. I prvi put, u sezoni 2009./10., u finalu je od Šibenika bolji bio Hajduk.

- Nije bilo lagano, nijedno finale nije lagano. Potpuno smo zaslužili ovo, ovo se igra za rezultat i treba dobiti. Svaka čast momcima, gol Darija Melnjaka je možda riješio utakmicu. Imali smo pet - šest dobrih prilika i zasluženo uzeli trofej. Osvojiti trofej je velika stvar, zadnja dva mjeseca su momci odigrali jako ozbiljno. Hvala narodu koji je došao, ovo me podsjeća na Varaždin 2001. godine kada je cijeli stadion bio u bijelom. Ovo su uspomene za cijeli život. 

- Znali smo da moramo biti strpljivi, naš trenutak će doći. Obrana je bila na razini, utakmica nije bila možda vrhunska za gledati, ali sve pohvale igračima - zaključio je Leko. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije