Simon Ammann

Leteći Harry Potter još jednom očarao

Simon Ammann
Reuters/PIXSELL
21.02.2010.
u 14:39

S četiri zlatne medalje Ammann je prvi skijaš skakač u povijesti koji je osvojio četiri pojedinačna najsjajnija odličja.

Kada je Simon Ammann prije osam godina na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju osvojio dvije zlatne medalje, dobio je nadimak Leteći Harry Potter, i to s razlogom. Nakon debija na ZOI-ju u Naganu 1988. godine (35. mjesto na maloj i 39. mjesto na velikoj skakaonici) Švicarca su pratili padovi i teške ozljede, a u Salt Lake City došao je bez ijedne pobjede u Svjetskome kupu. Vrebajući iz sjene, Ammann je iznenadio sve i slavio na obje skakaonice. Leteći Harry Potter još je jednom potvrdio da s pravom nosi taj nadimak jer je uvjerljivo doskočio do nova dva zlata, oba puta ostavivši iza sebe Poljaka Adama Malysza i Austrijanca Gregora Schlierenzauera.

Tako je Simona Ammann postao prvi skijaš skakač s četiri pojedinačna olimpijska zlata. Četiri zlata ima i legendarni Finac Matti Nykänen, no jedno od njih ostvareno je na momčadskome natjecanju. Nijemac Jens Weissflog s olimpijskih igara nosi tri zlata i jedno srebro, a sada su obojica velikana skijaških skokova svrstana iza Ammannovih leđa.

Uz skijaške skokove 28-godišnji Švicarac ljubitelj je motora, lud je za padobranstvom, a u slobodno vrijeme voli zaigrati i golf. Ammann trenutačno studira informatiku i elektrotehniku na Sveučilištu u Zürichu, a svoju kolekciju medalja može upotpuniti u ponedjeljak u momčadskome natjecanju (19 sati, SLO 2).

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
18:51 21.02.2010.

(19 sati, SLO 2) - HTV neće prenositi momčadske skokove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije