KAKVA UTAKMICA!

Ivan Rakitić jedini zabio nevjerojatnom Hartu i osigurao Barceloni četvrtfinale

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
18.03.2015.
u 22:36

Pobijedila je Barcelona 1:0, ali da je Agüero zabio jedanaesterac možda bi joj se osvetili silni promašaji

Ivan Rakitić jedini je uspio slomiti "nesavladivog" Joea Harta i time donio 1:0 Barceloni protiv Manchester Cityja, što je bila dovoljna potvrda prolaza u četvrtfinale Lige prvaka. Time su se pridružili Monacu, Portu, Bayernu, Realu, Juventusu, Atleticu i PSG-u.

A sve je moglo biti drugačije da je u 78. minuti Agüero zabio jedanaesterac koji je i izborio. No sve osim Barcelonine pobjede bila bi sportska nepravda jer izbrojali smo deset "zicera" španjolskog doprvaka! Pogađali su okvir vratnicu dvaput (Neymar i Suarez), a jednom i gredu (Suarez). Još je Suarez išao triput sam na Harta, dvaput još Neymar, jednom Jordi Alba i jednom Lionel Messi. Upravo je posljednjespomenuti sam kreirao šest od tih deset "zicera". Ukupno, Barca je imala 21 udarac po golu, od toga 11 u okvir. Gosti su imali osam, od toga tri u okvir.

Ali samo je Ivan Rakitić u 31. minuti nakon genijalne asistencije odlično raspoloženog Messija uspio zabiti tako što je maestralno prebacio Harta. To mu je ujedno prvi pogodak u Ligi prvaka, a i prvi je nogometaš od 2011. i Keite da je zabio na Nou Campu, a nije rođen u Južnoj Americi ili Španjolskoj.

Nitko u tim trenucima ne bi vjerovao da će ostati taj rezultat jer City se otvorio, igralo se grubo i dobili su gosti čak pet žutih kartona. Gledali smo mnoštvo lijepih poteza, ali ono što mora brinuti Luisa Enriquea jest to što su se njegovi igrači bili previše nonšalantni i umalo im se osvetilo. Tako protiv Reala (nedjelja 22. ožujak, 21:00) neće smjeti igrati.

Stvarno su (pre)lako stvarali prilike, a potom bi u završnici došlo do problema i nisu znali zabiti, vjerojatno jer su svi težili nekoj atraktivnosti. Bilo bi to razumljivo da su vodili bar dva razlike i tako osigurali prolaz dalje, ali kod 1:0 je sve bilo otvoreno. Posebno se to osjetilo u toj 78. minuti kad je Agüero promašio jedanaesterac jer da Ter Stegen nije pročitao Argentinčev udarac, utakmica bi bila otvorena i možda bismo gledali produžetke. Ovako se Barcelona dodatno opustila i imala pet "mrtvaca" u posljednjih 12 minuta, ali Hart i greda nisu dopuštali još jednu kapitulaciju. Barem što se pogodaka tiče.

Naime, engleski klubovi od 2013. godine nisu ostali bez predstavnika u četvrtfinalu, a od 1996. to im se dogodilo tek drugi put. Ukoliko Everton u Europskoj ligi ne prođe kijevski Dinamo, Englezi u Europi neće više imati niti jednog predstavnika.

Ždrijeb četvrtfinala je u petak 20. ožujka s početkom u 12 sati.

BARCELONA - MANCHESTER CITY 1:0 (Rakitić 31')

BARCELONA: Ter Stegen; Alves (od 90. Adriano), Piqué, Mathieu, Alba; Mascherano, Rakitić (od 84. Rafinha), Iniesta; Messi, Suárez, Neymar. Trener: Luis Enrique.

MANCHESTER CITY: Hart, Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov, Fernandinho, Touré (od 72. Bony), Nasri (od 46. Jesus Navas), Milner (od 87. lampard), Silva, Agüero. Trener: Manuel Pellegrini.

>> Pogledajte novi trenutak Messijeve čarolije i reakciju Guardiole!

>> Juventus na krilima Carlosa Teveza razbio Borussiju i nastavio tradiciju

>> Teško Pellegriniju, radna mu je knjižica u Messijevim rukama

Komentara 4

UZ
uzor10
22:41 18.03.2015.

Bravo care, najbolji nas igrač.

Avatar guza guzic
guza guzic
21:38 18.03.2015.

koi lip intiligental gol,,,bravo ivane

Avatar Vrijeme
Vrijeme
21:41 18.03.2015.

Bravo Ivane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije