LIGA PRVAKA Nakon kraha u derbiju s Milanom, Juve čeka Bayern

Liga prvaka: Panathinaikos u paklu Camp Noua

SPO-PANA-TXT.jpg
import
01.11.2005.
u 17:33

Bila je to "viktorija" u Ateni. Barcelona je opsjedala zelenu Panathinaikosovu mrežu, no Mario Galinović bio je te večeri jednostavno veličanstven. Samuel Etoo ga je sigurno zapamtio, a nedvojbeno i Galinović uoči večerašnje (20.45 sati) bitke na Cam Nouu sanja sve te Barcelonine majstore.

I to čini s razlogom, jer Barca nakon krize, koja ju je potresala u rujnu i dijelom u listopadu, ponovo diše punim plućima. U posljednjih 180 minuta Barca ima razliku pogodaka 8:0, a što je još važnije, fantastični Brazilac Ronaldinho ponovo igra u velikoj formi.

I Šerić na mukama
- U Ateni smo igrali dobro, nažalost, nismo uspjeli postići pogodak. Vjerujem da ćemo večeras ponovo igrati dobro kao u posljednjim utakmicama. A budemo li usredotočeni pred vratima, doći ćemo do pobjede koja bi nam jamčila i osminu finala - pričao je jučer Barcelonin trener Frank Rijkaard.

Rijkaard je sve rekao. Kada je Barcelona raspoložena teško da postoji suparnik koji može i zna pronaći odgovor. Mario Galinović veseli se uzvratu, iako zna da mu neće biti lako.

- Istrčati u Barceloni protiv tako jake momčadi doista je veliki doživljaj.

Uz Galinovića, u zelenoj će momčadi najvjerojatnije istrčati i Igor Bišćan, koji je u posljednjem redu obrane igrao odlično u Ateni, a Antony Šerić, koji je standardan na lijevom boku, imat će, kao i ostali suigrači, velikih muka.

Brugge traži pobjedu
A derbi kola, barem kad se prolista povijest Lige prvaka, igra se u Torinu gdje će Juventus, koji je teško stradao u Milanu, pokušati pred svojim navijačima uzvratiti Bayernu za münchenskih 1:2. Bayern već ima devet bodova, Juve tri manje, stoga bi sve osim pobjede za Talijane značilo probleme.

Club Brugge, s našom malom kolonijom (Butina, Balaban, I. Leko), nakon pobjede u Beču dočekuje Rapid i potvrdu trećeg mjesta, koje vodi u proljetne nokaut-utakmice utješnog Kupa Uefe. A ako se Juve posklizne, Belgijcima se otvara tračak nade. - Bez obzira na taj ishod, mi razmišljamo samo o pobjedi nad Rapidom. Na taj način ispunili bismo plan - rekao je Tomislav Butina, hrvatski reprezentativac na vratima belgijske momčadi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije