21.02.2018. u 22:37
Roma je vodila u Harkivu golom Undera, no Šahtar je okrenuo u nastavku golovima Ferreyre i Freda.

Sevilla i Manchester United u prvoj utakmici osmine finala odigrali su u priličnoj slaboj predstavi 0:0.

Sevilla je na početku pokušavala udarcima iz daljine, no oni nisu bili prava opasnost za De Geu. United je prvu pravu priliku imao u 24. minuti preko Lukakua koji je izbjegao zaleđe i pobjegao iza obrane Seville, ali udarac je bio loš i otišao je preko gola.

U samoj završnici prvog dijela u junaka vragova pretvorio se De Gea, koji je prvo u 42. skinuo udarac Correi, a onda u 45. minuti prvo zaustavio N'Zonzija, pa nakon toga obranio i zicer Muriela glavom s pet metara.

Ništa više nismo vidjeli ni od Uniteda u nastavku utakmice, no ni Sevilla nije pronalazila previše rupa u obrani gostiju. Od početka je bio vidljiv Mourinhov cilj da ne primi gol, a u tome je na kraju i uspio.

U drugoj utakmici večeri Šahtar je s 2:1 pobijedio Romu, iako su gosti iz Rima prvi poveli. Igrala se 41. minuta kada je Džeko sjajno proigrao Undera koji pogađa za 1:0. Rudari su izjednačili u 52. minuti kada je Ferreyra iskoristio neopreznost obrane vučice za 1:1.

Pobjedu je Šahtaru sjajnim golom u 71. minuti golom iz slobodnog udarca s 20-ak metara osigurao Fred.

Uzvratne utakmice su 13. ožujka.

Sevilla
0-0
Manchester United
Liga prvaka, 20.45, Španjolska

Završila je utakmica u Harkivu gdje je Fred sjajnim golom iz slobodnog udarca donio preokret Šahtaru i pobjedu 2:1 protiv Rome uoči uzvrata.

Kraj
(Kraj)

Gotova je utakmica u Sevilla. Mourinho je dobio što je tražio. United se uglavnom branio i sačuvao nulu uoči uzvrata na Old Traffordu 13. ožujka.

87'

Opet prijeti United, ovog puta preko Rashforda, čiji udarac iskosa s desne strane s desetak metara odlazi pokraj gola.

Zaleđe
83' (Zaleđe)

Zatresla se mreža Seville, međutim Lukaku se nije ni počeo veseliti jer je bilo jasno da je loptu primio rukom pa je sudac ranije prekinuo utakmicu.

81'

Ušli smo u posljednjih deset minuta utakmice u Sevilli. Domaćin ima dominaciju, pokušava probiti Unitedov bedem, no zasad im to ne polazi za nogom.

GOLČINA FREDA

Šahtar je u 71. minuti stigao do potpunog preokreta protiv Rome i to kako, sjajnim golom Freda iz slobodnog udarca s 20-ak metara desno iskosa.

73'


Sarabia je ostao sam na drugoj vratnici nakon ubačaja s desne strane, međutim udarac glavom odlazi preko gola.

Šahtar je u 56. minuti imao sjajnu priliku za potpuni preokret, ali Marlosov pokušaj nevjerojatnom obranom zaustavio je Alisson.

64'

Correa je napravio slalom kroz obranu Uniteda u šesnaestercu, no udarac nije bio dobar i otišao je preko gola.

60'

Mourinhov plan danas je očito ne primiti gol, jer United nije pokazao gotovo ništa prema naprijed, dok Sevilla zasad ne pronalazi rupe u obrani gostiju.

ŠAHTAR IZJEDNAČIO

Šahtar je u 52. minuti izjednačio protiv Rome i to golom Ferreyre koji je iskoristio grešku domaće obrane i zabio za 1:1.

52'

Prvu prijetnju u nastavku vidjeli smo pred golom Uniteda kada je s 20-ak metara pucao Vazquez, no udarac odlazi preko gola.

45'

N'Zonzi se našao u sjajnoj prilici i pucao pod gredu, ali vadi to De Gea. Španjolski vratar ponovno je junak Uniteda samo minutu kasnije kada Navas odlično proigrava Muriela koji puca glavom s pet metara, međutim vratar Uniteda fantastično to skida.

ROMA POVELA

Napokon smo dočekali prvi gol večeri! Roma je povela u Harkivu u 41. minuti nakon što je Džeko maestralno iza obrane proigrao Undera koji zabija za vodstvo vučice 1:0.

42'

Correa se opet našao u dobroj prilici iskosa s lijeve strane na sedam, osam metara, a iako su svi očekivali ubačaj, on je pucao, ali ravno u De Geu.

Žuti karton
41' (Žuti karton )

Navas se sjurio u kontru, a tek što je prošao centar s leđa ga je srušio Alexis Sanchez koji je zasluženo dobio žuti karton.

38'

Iz ničega je sjevnula prilika za United. Iz daljine je opalio McTominay, no išlo je to ravno u Rica.

ŠAHTAR - ROMA

U Harkivu domaćin ima dominaciju, među zasad nisu uputili nijedan udarac prema golu Rome.

28'

Correa je bio u dobroj prilici na desetak metara, međutim pucao je slabo i ravno u De Geu.

24'

United je prvu pravu priliku imao preko Lukakua koji je izbjegao zaleđe i pobjegao iza obrane Seville, ali udarac je bio loš i otišao je preko gola.

Zamjena
17' (Zamjena)

Iako ga je Mourinho ostavio na klupi, Pogba je već u 17. minuti dobio priliku za igru kada je zamijenio ozlijeđenog Andera Herreru.

15'

Ponovno su igrači Seville pokušali iz daljine, ovog puta Navas, međutim odlazi to pokraj gola.

10'

I dok se u Sevilli uglavnom igra na sredini terena, na utakmici u Ukrajini Roma je imala dvije prilike, Džeku je zaustavio vratar Šahtara, dok je Fazio blokiran.

4'

Sevilla je bolje krenula u utakmicu, a prvi put su zaprijetili u 4. minuti kada je iz daljine opalio Muriel, no uz poteškoće uspio je to zaustaviti De Gea.

Početak
(Početak)

Počela je utakmica u Sevilli. Domaćin igra u bijelim dresovima, a gosti u crnim.

Zanimljivo, Jose Mourinho najskuplje pojačanje Paula Pogbu ostavio je na klupi.

Sastavi Seville i Uniteda
Sastavi Šahtara i Rome

Dosadašnji rezultati prvih utakmica osmine finala:
Juventus - Tottenham 2:2 (Higuain 2, 9-11m / Kane 35, Eriksen 71)
Basel - Manchester City 0:4 (Gundogan 14, 53, Bernardo Silva 18, Aguero 23)
Real Madrid - PSG 3:1 (Ronaldo 45, 83, Marcelo 86/Rabiot 33)
Porto - Liverpool  0:5 (Mane 25, 53, 85, Salah 29, Firmino 70)
Bayern Munchen - Bešiktaš 5:0 (Muller 43, 67, Coman 53, Lewandowski 78, 89)
Chelsea - Barcelona 1:1 (Willian 62/Messi 75)

 

United je pak protiv španjolskih klubova odigrao 50 utakmica, a imaju 13 pobjeda, uz 20 remija i 17 poraza. Inače, vragovi se nadaju da mogu prekinuti niz engleskih klubova bez poraza u osmini finala, Manchester City i Liverpool su uvjerljivo pobijedili, dok su Tottenham i Chelsea remizirali.


 

Andalužani su samo jednom kod kuće izgubili protiv Engleza, i to u sezoni 2015./16. kada je kod njih s 3:1 slavio Manchester City. Uz to imaju tri pobjede i jedan remi.

Sevilla je već u skupini igrala protiv engleskog kluba, upisali su dva remija protiv Liverpoola, a zanimljivo protiv Manchester Uniteda nikad nisu igrali.

U Ligi prvaka prve utakmice osmine finala večeras će odigrati Sevilla i Manchester United te Šahtar i Roma, a prijenos možete pratiti na portalu Večernji.hr

Komentara 1

VE
vedran69
00:02 22.02.2018.

Tužno je gledati ovakav United. Mourinho ga je unakazio do neprepoznatljivosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije