SAŠA JANKOVIĆ

Liječnik hrvatske reprezentacije otkrio dobre vijesti u vezi ozljeda Perišića i Ivanušeca

Liverpool v Tottenham Hotspur - Premier League - Anfield
Foto: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION
1/10
20.09.2023.
u 20:14

Nizozemski portal 1908.nl tvrdi da je Ivanušec istegnuo ligamente gležnja, a trebao bi se vratiti za otprilike tri tjedna, odnosno u vrijeme reprezentativne pauze kada igramo ključnu utakmicu protiv Turske

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić i liječnik reprezentacije Saša Janković govorili su o ozljedama Ivana Perišića te Luke Ivanušeca koga su iznijeli s terena na zadnjoj utakmici Feyenoorda. 

- On se javio sinoć kada se to dogodilo. Vjerujem prvo da ćemo se plasirati na EURO, ali čvrsto vjerujem da će i on biti s nama na Euru. On je čvrst karakter, pokazao je optimizam da će se vratiti, da ima volju i energiju. Ima osam, devet mjeseci do prvenstva iako je ozljeda nezgodna i teška. Ivan je uvijek bio "fajter" i mi se nadamo da će biti s nama. Želimo mu brzi oporavak - rekao je izbornik Dalić za Dnevnik HRT-a

- Perišićeva ozljeda je izlječiva, mora biti podrvgnut operativnom zahvatu u smislu rekornstrukcije prednjeg križnog ligamenta i onda slijedi oporavak, nakon 3-4 tjedna može početi voziti bicikl, nakon tri mjeseca može početi trčati, a nekakva puna sportska aktivnost je šest mjeseci nakon operativnog zahvata s tim da bi već ranije mogao raditi s loptom i sve skupa tako da se nadam da će za Euro biti zdrav i spreman - izjavio je Janković, a potom se osvrnuo i na Ivanušeca:

VEZANI ČLANCI:

- Gležanj, distorzija gležnja, on je pri doskoku krivo doskočio i imao distorziju gležnja. Vjerojatno se ne radi o nikakvim koštanim ozljedama jer je išao na magnetsku, a na RTG snimak tako da bi se on trebao sigurno oporaviti za dva, tri ili četiri tjedna, teško je reći, ali nekakav operatvni zahvat tu ne bi dolazio u obzir. 

 

Komentara 2

RE
RedTree
20:40 20.09.2023.

Sretan i brz oporavak i povedi nas na Euro Ivane!

Avatar southman
southman
08:59 26.09.2023.

Hodat i plivat u morskoj vodi. More sve ozljede izliječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije