'hvala svima'

Lionel Messi otkrio svijetu tajnu svog neponovljivog uspjeha

Lionel Messi
Reuters/PIXSELL
18.12.2015.
u 17:31

'Mladim igračima bih savjetovao da uživaju i uče bez pretjeranog pritiska, jer prije svega, nogomet je igra i pokušavam ga shvatiti kao nešto normalno.'

Lionel Messi ponajbolji je nogometaš svih vremena, a nitko se ne bi prevario niti da ga proglasi najboljim. Nema još ni 30 godina, a srušio je "bezbroj" rekorda, tako da samo možemo nagađati što će sve napraviti do kraja karijere.

Takav genijalac mora imati nešto što ga "gura" dalje, posebno jer znamo da su neki velikani u njegovim godinama već pali u formi, motivaciji, ostali bez zadovoljstva. Tiče se to Brazilaca kao "pravi" Ronaldo ili Ronaldinho, ali tiče se i njegova idola Diega Armanda Maradone.

- Ako moram izabrati nekoga tko me inspirirao, onda je to definitivno bio on - kazao je Messi u razgovoru za magazin Gente no usput je otkrio da tajna njegova uspjeha leži negdje drugdje:

- Uživam u nogometu. Ne znam je li to onda tajna. Mladim igračima bih savjetovao da uživaju i uče bez pretjeranog pritiska, jer prije svega, nogomet je igra i pokušavam ga shvatiti kao nešto normalno. Baš kao i popularnost koja dolazi s nogometom. Kao i svatko drugi izlazim, uživam u životu i slobodnom vremenu s obitelji i prijateljima. Također uživam i u svim dobrim stvarima koje mi je ova profesija pružila.

Napomenuo je na kraju razgovora da je zahvalan za sve što je postigao i sve što ima zahvaljujući nogometu, potpori navijača i obitelji.

>> Messi izgubio kontrolu, u TV intervjuu poručio kritičarima neka se j**u!

Komentara 3

ST
Stipan
18:25 18.12.2015.

On je uzor svima ! Super sportaš i jednostavan!

Avatar Idler 3
Idler 3
21:55 18.12.2015.

Svaka čast na svemu al činjenica je kak je uz sav talent ipak upal u Barcinu ludu generaciju gdje se još i savršeno uklapal. Stasal je uz igrače kao Ronaldinho, Xavi il Iniesta...a ostalo je legenda. Drukčiji put, prek manjeg kluba bil bi mu daleko teži i ni blizu ovak uspješan. Ostali velikani pobrojeni u tekstu ipak su išli ovim drugim (težim) putem.....naaravno, bez umanjivanja njegve genijalnosti !!!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
21:35 18.12.2015.

samo pipi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije