ODABRAO NOGOMET

Livaja je htio postati tenisač, a ono što mu je rekla majka bilo je presudno

Zaostali susret 4. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
04.01.2023.
u 19:45

- S četiri i pol godine počeo je igrati nogomet. Jednom je u prvom razredu osnovne škole došao kako bi želio igrati tenis... - započela je mama Ljiljana.

Dva talijanska prvoligaša prate Marka Livaju (29), vijest je to koju je jučer prenio cijenjeni Calciomercato. U tekućoj sezoni HNL-a u 16 je nastupa postigao 11 pogodaka i dodao sedam asistencija pa nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je zabio protiv Kanade te asistirao u susretu za treće mjesto s Marokancima.

>> Livaja napušta Hajduk? Calciomercato: Hrvat želi Livaju odvesti u Serie A, traže ga dva kluba

Žele ga Verona i Torino kojeg vodi hrvatski trener Ivan Jurić. Livaja, vlasnik 20 nastupa i četiri gola za vatrene, prema Transfermarktu vrijedi osam milijuna eura. Ugovor s Hajdukom ima čak do ljeta 2027. godine.

No, pitanje je gdje bi predvodnik Hajduka bio danas da je kao dječak otišao u teniske vode, jer nije želio trenirati samo nogomet. Evo što mu rekla majka...

- S četiri i pol godine počeo je igrati nogomet. Jednom je u prvom razredu osnovne škole došao kako bi želio igrati tenis, no rekla sam mu da nema i nogomet i tenis. Neka se odluči za jedan sport. Nije dvojio ni sekunde kako je njegov sport nogomet - otkrila je Slobodnoj Dalmaciji još 2010. majka Ljiljana. 

Livaja je ubrzo nakon intervjua potpisao za Inter. Ako ponovno ode na Apenine, neće imati probleme s jezikom...

- Već sam upisao i tečaj talijanskog jezika - rekao je još tada, prije 12 godina.

Ključne riječi

Komentara 1

HI
Hrvat iz Prigorja
20:10 04.01.2023.

Gladam na tv dnevnik, trener leko potpisao za hajduk, a reportaža od 10 min, kao da je došao Alex Ferguson

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije