POMEO STAKOVSKOG

Ljubičić jedini preostali Hrvat na Wimbledonu

ljubicic
AFP
22.06.2011.
u 21:57

Ivan Ljubičić plasirao se u treće kolo Wimbledona pobjedom nad Ukrajincem Stakovskim 6:4, 6:4, 6:2. Sljedeci protivnik mu je Andy Murray.

Ivan Ljubičić spasio je hrvatski dan na Wimbledonu. Nakon što su posrnule Martić i Lučić te Ivo Karlović, Ljubo se plasirao u treće kolo londonskog Grand slama pomevši pritom Ukrajinca Sergija Stakovskog sa 3-0 u setovima!

Meč je kasnio sat i pol zbog kiše, no nije se hrvatski tenisač dao omesti. Prvi meča započeo je breakom u prvom setu za 4:3, a za konačnih 6:4 izvukao je dva teška gema. Izmjenom breakova krenuo je drugi set, prvo Ljubičićevim pa Ukrajinčevim. Kod 3:4 zaostatka naš je tenisač uzeo ključni break i uzeo dionicu sa 6:2.

Posljednji set rutinski je odradio, breaknuo već u prvom gemu, a sve zgotovio breakom za 5:2, odnosno još jednih 6:2.

Ovo je treće Ljubičićevo treće kolo Wimbledona u karijeri, a sljedeća prepreka mu je četvrti nositelj i glavna britanska uzdanica Andy Murray koji je slavio protiv Nijemca Kamkea sa 6:3, 6:3, 7:5. U međusobnim susretima zasad stoje 3-3.

 

 


Ključne riječi

Komentara 1

H0
Hajduk_058
06:32 23.06.2011.

Ljubo ajd sredi Murinu isretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije