ATP MONTE CARLO

Ljubo pomeo Berdycha, Federer prejak za Čilića

ivan ljubicic
Reuters
14.04.2011.
u 12:04

Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale Monte Carla pobjedom nad Čehom Berdychom 6:4, 6:2 te ide na boljeg iz meča Nadal-Gasquet

Ivan Ljubičić posve je potvrdio svoje izjave da obožava igrati u "svom" Monte Carlu. Nakon Chardyja i Tsonge, Ljubo je srušio i Tomaša Berdycha i to rezultatski još uvjerljivije od prve dvojice - 6:4, 6:2! Sljedeći mu je suparnik bolji iz meča Nadal - Gasquet. 

Ljubičić je ponudio sedmom tenisaču svijeta i sedam godina mlađem Berdychu samo jednu break loptu, ali je i tu spasio. A u završnici susreta Berdycheva igra se posve raspala.

Iako Čehu već dulje vrijeme ne cvjetaju ruže, i dalje je jedan od najtalentiranijih igrača na Touru i samo je pitanje trenutka kada će opet izaći na stabilniju rezultatsku stazu.

S druge strane Ljubičić ponovno izgleda moćno (iako je pri rezultatu 4:1 u drugom setu tražio pauzu i masažu ramena). Stoga nije isključeno ni da bi u četvrtfinalu mogao napraviti puno problema šesterostrukom branitelju naslova u Monte Carlu - prvom tenisaču svijeta Rafaelu Nadalu koji je bio bolji od Gasqueta (6:2, 6:4).

Marin Čilić dobro se držao u prvom setu protiv trećeg igrača svijeta Rogera Federera. No 27 neprisiljenih pogrešaka bilo je previše da bi susret protiv Federera, koji ih je imao samo deset, završio drugačije.

Nagradni fond Masters turnira u Monte Carlu iznosi 2,75 mil. eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije