OKREĆU SE HAJDUKU

Lokomotiva svladala Osijek i otvorila vrata Europe

Lokomotiva Osijek
Jurica Galoic/PIXSELL
04.05.2013.
u 00:00

– Sad se mirno okrećemo Hajduku i prvoj finalnoj utakmici hrvatskog kupa – rekao je zadovoljni trener Lokomotive, Tomislav Ivković.

Četvrtom uzastopnom prvenstvenom pobjedom, nogometaši Lokomotive širom su otvorila europska vrata! Trijumf protiv Osijeka, "lokosima" je donio Antolić u 70. minuti, nakon sjajnog solo-prodora i asistencije Pjace, koji je prošao kroz trojicu osječkih braniča i potom uposlio usamljenog Antolića, koji je pogodio za tri boda.

Pjaca je, inače, zamijenio anemičnog Peku u 58. minuti, unio je živost i konkretnost, pa se prometnuo i u prvo ime utakmice. Uz bok Pjaci, bili su vratari Picak i Malenica, koji su u nekoliko navrata krasnim reakcijama sačuvali svoju mrežu. Naglasimo da je vrataru "lokosa" Picaku pri tim izvrsnim obranama jednom pomogla vratnica (27. minuta, Zulim), drugi put greda (61. minuta, Perošević)...

- Eh... Imamo odlične vratare, ali već dugo vremena nemamo golgetera, nikako da zabijemo taj gol – jadao se trener gostiju Stanko Mršić, dodavši:

- Uz malo sreće mogli smo zabiti... Ali, nisam nezadovoljan, jer nisam očekivao da ćemo oslabljeni ovako dobro parirati "lokosima". Nismo zabili, primili smo gol iz bezopasne situacije i čestitam Lokomotivi na pobjedi, ali i na sjajnoj sezoni – govorio je Mršić.

Osijek je u Zagreb došao bez Ibriksa, Šorše (ne žele produžiti ugovor), te ozlijeđenih Mikulića, Blatnjaka i Kurtovića. No, nisu se zavukli u "mišju rupu", igrali su otvoreno i još kako namučili "lokose"...

- Nismo zabili gol na početku i imperativ pobjede unio je nervozu u moju momčad. Moglo je sve otići i u drugom smjeru, ali kad je Picak obranio drugi osječki "zicer", na klupi sam uzviknuo "Sad ćemo pobijediti"! To se, srećom i ostvarilo, uspjeli smo zabiti gol i sačuvati prednost. Znao sam da neće biti lako, bio je ovo za nas težak izazov i najvažnije je da smo upisali silno vrijedne bodove. Vidjeli smo dobar nogomet u izvedbi naše i osječke mladosti, a sad se mirno okrećemo Hajduku i prvoj finalnoj utakmici hrvatskog kupa – rekao je zadovoljni trener Lokomotive, Tomislav Ivković.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije