NEMA ŽURBE

Loše vijesti za Matea Kovačića: Njegova ozljeda ozbiljnija nego što se mislilo

19.11.2021.
u 14:39

- Nikada nećemo žuriti s povratkom ozlijeđenih igrača. Te procese tretiramo vrlo ozbiljno.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić i dalje ne konkurira za sastav Chelseaja zbog ozljede mišića stražnje lože.

U subotu, od 13:30 sati, Chelsea gostuje kod Leicestera te je uoči tog ogleda 12. kola engleske Premier lige govorio trener Chelseaja Thomas Tuchel.

- Lukaku i Kovačić neće igrati protiv Leicestera, s tim da je situacija oko Lukakua bolja - rekao je Tuchel te objasnio.

- Nikada nećemo žuriti s povratkom ozlijeđenih igrača. Te procese tretiramo vrlo ozbiljno. Lukaku je blizu toga, ali hoće li igrati idućeg tjedna u utakmici Lige prvaka još ne znamo. To ćemo znati u ponedjeljak. Kovačić? Njegovo je stanje nešto gore. Još određeno vrijeme neće biti s nama, a kada će biti spreman ne znamo. Jasno je da će on propustiti još nekoliko idućih utakmica.

Chelsea je vodeća momčad Premier lige te ima tri boda više od Manchester Cityja i West Hama. Nakon Leicestera slijedi mu, pak, domaća utakmica Lige prvaka protiv Juventusa (utorak).

Komentara 1

RO
roland
08:54 20.11.2021.

Tako rade veliki klubovi, a hrvatska je reprezentacija, za cijenu uspjeha u Francuskoj 1998. i Rusiji 2018. ostala bez tri igrača. Naime, protiv Slovačke u Puli 1998. godine, prilikom jednog klizajućeg starta, ozlijedio se Slaven Bilić. Zadobio je infrakciju u kuku. U takvom je stanju otišao u Francusku, najprije samo kao moralna potpora, a onda je odigrao sve utakmice. Od infrakcije, pogoršalo se do ozbiljne nespecifične frakture. Nikada nakon toga, a bio je igrač Evertona i imao je 30 godina, nije odigrao niti jednu ozbiljnu utakmicu. Šime Vrsaljko i Josip Strinić su prošli isti put, doduše u blažem obliku. Zlatko Dalić ih je u Rusiji, ozlijeđene, toliko izraubao da su i Vrsaljko i Strinić završili s ozbiljnim igranjem nogometa. Naime, kod nekih ozljeda i oštećenja lokomotornog sustava liječnici i fizioterapeuti mogu igrača "osposobiti", no posljedice ostaju. U rukometu se to dogodilo Blaženku Lackoviću na OI 2004. u Ateni kada je igrao s pola koljena. Nakon toga Lacković više nikada nije mogao izvesti maksimalan "skok -šut". Ivano Balić je prošao sličan put, ali se ne mogu sjetiti na kojem je to bilo natjecanju. Luka Cindrić je bio na najboljem putu da si i on uništi karijeru, ali je iza sebe imao Barcelonu koja mu je pružila podršku te je ipak napustio reprezentaciju. Zadaća trenera je da maksimalno izrauba igrače, treneri nemaju i ne smiju imati sentimenta, a na igraču je da se zaštiti. Neke ponesu emocije prema reprezentaciji pa plate najskuplju cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije