'PRAZNIK' U BJELOVARU

Lucija: Nisam navijačica Hajduka, ali propustila sam školu - nje će biti i sutra, Livaje ne

storyeditor/2022-11-08/PXL_081122_96746474.jpg
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
09.11.2022.
u 08:41

Srednjoškolka je bila jedna od mnogih koji su uživali u Bjelovaru na utakmici Ždralova. Domaći trener Bradić istaknuo je kako mu je zao što nisu realizirali kazneni udarac, jer bi susret možda otišao u drugom smjeru.

Svi od reda, koga god da ste pitali, čekali su da vide Marka Livaju u Bjelovaru i dočekali su ga. Trener Mislav Karoglan na osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Mladosti iz Ždralova doveo je sve svoje raspoložive snage i na kraju slavio s 2:0. Tako je splitski klub dobro odradio prvu od dvije utakmice do kraja jesenskog dijela sezone jer u subotu ga još čeka Slaven Belupo u prvenstvu.

Promašili jedanaesterac

No vratimo se Kupu i Bjelovaru. Domaćini su najavili da će se nadigravati i tako je i bilo. Kada je trebalo uklizati Krovinoviću ili Melnjaku, odradili su to kao da to rade i inače. Strah se u njihovim nogama nije osjetio. Osim u trenutku kada su imali sjajnu priliku napraviti malo čudo u 31. minuti, ali jedno naivno ispucavanje ih je otkrilo. Ipak je Hajduk s druge strane, Hajduk koji je to ubrzo kaznio.

U 33. minuti gledali smo prvi pogodak na susretu. Livaja je sjajno vodio loptu po šesnaestercu sa strane pa ubacio pred gol, a tamo je loptu u mrežu poslao Jan Mlakar. Samo pet minuta kasnije Hajduk je povećao vodstvo. Filip Krovinović je loptu s ruba igrališta vratio na 20-ak metara gdje ju je pričekao Dario Melnjak koji je sjajno lijevom nogom zabio za 2:0.

08.11.2022., gradski stadion, Bjelovar - SuperSport Hrvatski nogometni kup, osmina finala, NK Mladost Zdralovi - HNK Hajduk. Marko Livaja Photo: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL, ilustracija

Domaćinima se sreća osmjehnula u 57. minuti kada je Awaziem igrao rukom ispred golmana. No s bijele točke koju minutu kasnije nije uspio zabiti Ivan Baraban. Vratar Sertić pročitao je stranu i uhvatio loptu. Bilo je zatim gusto ispred gola, lopta se napucavala, ali od pogotka opet ništa. Pokušao je još nakon toga Franceković iz daljine, ali otišlo je preko gola.

– Rekao sam igračima da je ovo praznik nogometa, trebalo je uživati u ovoj utakmici. Bili smo konkurentan protivnik, nismo bili podređeni, imali smo nekih prilika. Žao mi je što smo primili golove u našim otvaranjima. To nas je spustilo malo. No, rekli smo da nemamo što izgubiti, idemo se nadigravati. Igramo napadački, gajimo okomice, ali protiv Hajduka je to bilo teško. Žao mi je što nismo zabili jedanaesterac, možda bi otišlo u drugom smjeru. Mi se okrećemo suboti i prvenstvu koje nam je najbitnije – rekao je trener Ždralova Bradić pa dodao:

– Svi su uživali u Hajduku, bilo je mnogo gledatelja, dobra nogometna priča – zaključio je.

Trener Karoglan bio je kratak:

– Bitno je proći, velika serija utakmica je iza nas, određeni igrači to nose. Očekuje nas prvenstvo protiv Belupa.

08.11.2022., gradski stadion, Bjelovar - SuperSport Hrvatski nogometni kup, osmina finala, NK Mladost Zdralovi - HNK Hajduk. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL, ilustracija

Branitelj naslova Hajduk tako je napravio još jedan korak ka Rabuzinovu suncu koje su u rukama držali i prošle sezone.

Danas stižu lokosi

Bilo kako bilo, domaći navijači bili su svjesni da Hajduk iz Bjelovara neće otići bez pobjede pa je na stadionu bilo i mlado i staro, kao da nije radni dan i dva sata poslijepodne. Kako i ne bi kada je to za Ždralove bila najveća utakmica u posljednjih 15 godina otkako je u Bjelovaru također bio Hajduk.

– Velika sam ljubiteljica nogometa, a u Bjelovar ne dolaze često ovako veliki klubovi poput Hajduka. Iako nisam navijač splitskog kluba, ovo sam morala doći pogledati. Bila bi velika šteta ne otići na utakmicu Hajduka, posebno kada igra u mom gradu i kada igra dobro u posljednje vrijeme. Zbog ovog nisam ni u školi, ali nadoknadit ću sve. Škole će biti i sutra, ali Hajduka ne. Drago mi je da je igrao i Livaja, reprezentativce je poseban gušt gledati – rekla nam je Lucija (16) koja je s prijateljicom školsku klupu zamijenila stolcem na stadionu.

No, ovaj susret nije kraj uzbuđenja za ovaj grad jer danas u 14 sati u osmini finala Kupa na isto mjesto dolazi igrati Lokomotiva protiv Bjelovara.

>> Pogledajte atmosferu na Maksimiru na utakmici Dinama i Hajduka

Komentara 1

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
10:12 09.11.2022.

Znaci Livaji ce se nesto dogoditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije