uspjeh u Meksiku

Lucija Zaninović pobijedila najbolju svih vremena i osvojila Masters

Lucija Zaninović
Foto: HTS
1/5
04.12.2014.
u 09:28

Lucija sada ima 320 olimpijskih bodova i uvjerljivo je prva u poretku za Rio pri čemu dvostrukoj olimpijskoj pobjednici Wu Yingju bježi 143 boda.

Iz Meksika, sa tekvondaškog Mastersa, turnira najviše moguće kategorije (G8), 27-godišnja Lucija Zaninović vratit će se u Hrvatsku s  velikim "plijenom". Na završnom Grand Prix turniru, Splićanka je osvojila prvo mjesto u olimpijskoj kategoriji do 49 kg, a to znači i da joj pripada 80 kvalifikacijskih bodova za Rio, ali i prva nagrada od 6000 USD.

Ove godine su održana tri grand Prix turnira kategorije G4 i oni su donosili po 40 bodova, isto koliko i naslov europske prvakinje. Premda je Lucija 2014. postala trostruka prvakinja Europe, ovo je ipak njen najveći rezultat u ovoj godini jer je osvojila turnir u konkurenciji dviju spojenih kategorija, među osam najboljih svjetskih tekvondašica iz cijele godine.

Luce je najprije pobijedila Brazilku Iris Tang Sing sa 11:4, a potom je u polufinalu demolirala svjetsku prvakinju iz 2013. Tajlanđanku Chanatip Sonkham i to prekidom nakon vodstva 15:3. U finalu je pak Splićanka, na zlatni bod (nakon 7:7), pobijedila Španjolsku Brigitte Yague, najtrofejniju tekvondašicu svih vremena, četverostruku svjetsku i europsku prvakinju, vlasnicu 15 odličja s najvećih natjecanja.

Sve to dovelo je Luciju u vrlo komfornu poziciju na ljestvici kvalifikacijskih bodova za Rio. Uvjerljivo je prva sa 320 bodova, ispred Francuskinje Aziez (236,8) i Španjolke Yague (218). Valja istaći da dvostrukoj olimpijskoj pobjednici i dvostrukoj svjetskoj prvakinji Kineskinji Wu Yingju, Zaninović bježi čak 143 boda pa se čini da će joj i prosječni rezultati u 2015. biti dovoljni za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

>>Lucija Zaninović treća na Grand Prixu u Manchesteru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije