UVERTIRA ZA DERBIJE

Ludnica u borbi za peto mjesto! Gorica i Lokomotiva zabili šest golova

Velika Gorica: HNK Gorica i NK Lokomotiva sastali se u 34. kolu Prve HNL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.05.2022.
u 19:08

Goričin Anthony Kalik postigao je dva pogotka, a po jedan su dodali Atiemwen, Pivarić, Aliyu i Kulenović. U utakmici su, osim šest pogodaka, igrači i jedne i druge momčadi zaradili i crvene kartone, Pivarić i Keita. Završilo je bez pobjednika, 3:3

U susretu 34. kola Prve HNL Gorica i Lokomotiva su igrale 3-3 (2-1). Domaći su poveli 2-0 pogocima Iyayija Atiemwena (23) i Anthonyja Kalika (40), no Josip Pivarić (42), Ibrahim Aliyu (63) i Sandro Kulenović (85) su preokrenuli na 2-3 da bi Kalik (90-11m) svojim drugim golom postavio konačnih 3-3.

Gorica je do vodstva stigla nakon novog velikog kiksa vratara Lokomotive Nevistića kojemu je ne odveć snažan udarac Atiemwena sa 25 metara prošao kroz ruke, pa i kroz noge te završio u mreži. I u prošom kolu Nevistiću se dogodila slična situacija protiv Dinama, tada je imao djelomično opravdanje jer je padala kiša i lopta je bila mokra, no ovoga puta nema olakotnih okolnosti.

Na 2-0 Kalik je povisio nakon što ga je lijepo uposlio Matar, a Australac hrvatskih korijena je udarcem s 15-ak metara pogodio bliži kut Nevistićeva gola.

Povratak Lokomotive započeo je samo dvije minute potom, Aliyu je probio desni bok, poslao povratnu loptu za Cokaja, a ovaj je sa 15-ak metara proslijedio loptu natrčalom Pivariću koji je mirno realizirao lijepu akciju.

Na 2-2 poravnao je Aliyu udarcem s pet metara iskosa s desne strane nakon ubačaja Pivarića.

Potom su oba sastava ostala s po igračem manje jer su zbog dva žuta kartona isključeni Pivarić u 67. i Keita u 72. minuti, a igra sa po 10-oricom sa svake strane donijela je još po gol sa svake strane u završnici.

Lokomotiva je do prvog vodstva na utakmici stigla u 85. minuti nakon neshvatljive pogreške Steenvoordena koji je u vlastitom kaznenom prostoru loptu dodao suparniku u noge, a Cokaj je taj poklon iskoristio za asistenciju Kulenoviću kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.

Ipak, da Gorica ne ostane bez ijednog boda pobrinuo se branič Lokomotive Vranjković koji je u 89. minuti nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Kalik.

Peta Lokomotiva ovim je ishodom sačuvala pet bodova prednosti u odnosu na šestu Goricu, sada ima 46 bodova, a Gorica 41. Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, drugi je Hajduk sa 66, a treći Osijek sa 65.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije