'Bolji je od svih'

Luis Suarez 'poludio': Inter nije smio prodati Kovačića, on je poput Pirla

Mateo Kovačić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.08.2015.
u 09:11

– Kovačić je trebao biti budućnost Intera. Kada ga vidite na terenu, jasno vam je da je on bolji od drugih.

Mateo Kovačić sljedeće će sezone nositi dres madridskog Reala. Španjolski mediji najavljuju da bi već danas trebao stići u Madrid i obaviti liječnički pregled, a predstavljanje bi moglo biti u srijedu. Ovaj transfer glavna je priča ovog tjedna, a mišljenja Interovih legendi oko njegova odlaska podijeljena su. Neki to smatraju lošim potezom kluba, dok su drugi uvjereni da je prodaja Kovačića odlična stvar.

O tom transferu za Gazzettu je govorio Luis Suarez, legendarni veznjak koji je za Inter, u koji je došao iz Barcelone, u razdoblju od 1961. do 1970. godine odigrao 256 utakmica. On se razljutio kada je pročitao da su prodali Matea.

– Kovačić je trebao biti budućnost Intera. Kada ga vidite na terenu, jasno vam je da je on bolji od drugih. I slobodno ga možemo usporediti s Pirlom jer i za njega nije bilo strpljenja, rekao je Suarez pa objasnio:

– Kovačić je klasa i može postati novi Pirlo. I znam da ćete reći da je slabiji u obrani, ali bio je i Pirlo u njegovim godinama. Mateu su bili potrebni iskusni suigrači koji će mu pomoći u razvoju, a ne da mu se sa 20 godina namijeni uloga vođe, što je preveliki teret za mladog igrača i tako su do izražaja samo došli samo neki njegovi nedostaci – zaključio je Suarez, a slično razmišlja i još jedan bivši igrač Intera Fulvio Collovati.

– On je bio glavna karika veznog reda i njegovim odlaskom osjetit će se manjak kvalitete.

No, ima i onih koji su zadovoljni transferom, a jedan od njih je i Aldo Serena.

– Između Matea i Intera nikad nije bilo prave poveznice. Osim toga, mislim da se nije uklapao u taktiku trenera Roberta Mancinija. Zato mi se čini da je njegov odlazak dobra stvar za obje strane – kazao je Serena.

>>Mateo Kovačić nikad nije davao sto posto za Inter, dobro da odlazi

>>Pregovore Kovačića s Realom završio je Mario Mamić!

Komentara 9

Avatar Idler 3
Idler 3
09:22 18.08.2015.

Pa sad, usporedba baš i ni na mjestu jer je Mateo oduvijek brži, agilniji, prodorniji al po pitanju organizacije igre i razigravanja....ipak još puno žgancih treba pojest. U svakom slučaju lijepo za pročitat, a Mateu puno sreće i prije sveg - zdravlja !!!

KO
Komacero
09:50 18.08.2015.

Usporedivat igraca sa nekim drugim je nemoguca misija jer svaka klasa je posebna i orginalna.Poso trenera je klasu uklopit u momcad i izvuc najbolje od njega.Kovacic je klasa i samo uz veliki trud i puno odricanja igrajuci uz najbolje moze postat legenda

Avatar Abcda
Abcda
10:42 18.08.2015.

Jedan ima 20 , drugi 40 godina i pripadaju razlicitim epohama nogometne igre .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije