Izbornikova analiza

Luka Modrić se još jednom ponio kao pravi kapetan

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
13.11.2016.
u 10:30

U prvom poluvremenu pokušali smo doći u završnicu bez pravih preduvjeta, stajali smo daleko, ali u drugom smo se posložili. Hrvatska je bila bolja, a Island da nikome neće biti lagan suparnik kaže izbornik

Antu Čačića nikada neće prestati žuljati prazan stadion. Najveća antireklama za hrvatski nogometa kojoj se, valjda, napokon nazire kraj. Iako, u to ćemo biti sigurni tek kad završi utakmica u Belfastu.

Ante kaže kako igrači vape za potporom s tribina, ali kako onda shvatiti zabranu HNS-a navijačima da putuju u Belfast?

- Uporno neki nazivaju navijačima ljude zbog kojih moja djeca ne mogu doći na utakmicu. Zbog čega ne igramo s gledateljima? Zbog koga? Imamo bojazan da se može dogoditi nešto u Irskoj, to je razlog zašto neće biti hrvatskih navijača - uzvratio je Čačić.

Mateo je dobio udarac

Pa je analizirao utakmicu.

- U prvom poluvremenu pokušali smo doći u završnicu bez pravih preduvjeta, stajali smo daleko, ali u drugom smo se posložili. Hrvatska je bila bolja, a Island da nikome neće biti lagan suparnik.

Jeste li zadovoljni Kovačićem?

- Kovačiću je pomoglo da se igrama u Realu doveo u situaciju da starta danas, a Luka nije mogao izdržati 90 minuta. Kova je dobio neugodan udarac u gležanj, vrlo bolan, ali inzistirao je da igra, stisnuo je zube. Nije bilo baš bajno, ali kod mene ima opravdanje. Bol se pojavila već u 20. minuti i to ga je dekoncentriralo...

Modrić?

- S Modrićem sam zadovoljan jer nije puno igrao u Realu, ali pokazao je nešto što dolikuje kapetanu, veliku želju da igra.

Brozović?

- Brozović ima trkačke kapacitete iznad prosjeka, vrh, i uz njegovu tehniku, kad mu je pristup do kraja ozbiljan, vrhunski je igrač.

Izbornik se suočio i s pitanjem stručnoga komentatora HTV-a Joška Jeličića: zašto se toliko čeka s Kramarićem ako je vidljivo da je Rakitić na toj poziciji umoran?

- Rakitić nije igrao na dosadašnjoj poziciji, nego smo igrali 4-3-3, kao “V” u veznom redu, s Badeljem povučenijim. A Raketa je bio poludesno, jer smo htjeli biti na što više pozicija zbog njihovih dugih lopti. To on igra u Barceloni. Kramarić će igrati kad procijenim tako, Rakitić je stožerni igrač, to ne znači da ostali nemaju prilike. Svi oni igraju na vrlo visokom nivou i jako mi je drago da je Krama nakon Skadra i Finske na ovakav način ušao u zadnjih deset minuta - naglasio je Čačić i dodao:

- Ovi igrači daju sebe, zaista, ponekad te izvedbe nisu bajne kod pojedinaca, ali ne bih vadio zdrave zube. Sjetite se kritika Srni i Mandžukiću, a svi igraju na visokoj razini i daju sve, i ne treba mijenjati dok je tako. A Rakitić ako i nije najbolji, vrlo je važan. Kakav je nagon igrača igrati za reprezentaciju, to se ne može mjeriti. Osjetim to jer sam stalno s njima, piju i tablete za bolove, samo da budu tu!

Mandžo se nepotrebno troši

Osvrnuo se izbornik i na Mandžinu nepotrebnu fizičku potrošnju.

- Mandžukića usmjeravam da se što manje troši na nepotrebne stvari, da bude u šesnaestercu, njemu bi pomoglo da bude selektivniji u kretanjima - priznao je Čačić.

Na kraju, kako objašnjava Perišićev 'blackout' u nadoknadi?

- Nepotreban prekršaj Perišića, ali daleko od toga da je bio namjeran. Bio je teren težak, zadnja minuta, koncentracija mu je pala..., a ne znam zašto je sudac produžio četiri minute. Gledao sam snimku, kriterij suca je čudan, to je bio start na nogu, nagazio je na stopalo, nisam vidio namjeru - pokušao je Čačić opravdati ispad svoje zvijezde.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 12

OL
oldmikemoney
13:26 13.11.2016.

Dokle god se ne riješe slučaji svastike na Poljudu i ne prokažu izazivači sramotnih scena sa eura igrat ćemo bez publike, bez navijača

MA
maxiking
13:52 13.11.2016.

vidi se da smo gazde na terenu,svaka čast,po komentarima se vidi da imamo više izbornika nego igrača

VP
VP1982
14:49 13.11.2016.

Rakitic je od 2008 uvijek u udarnoj postavi, ali mora se priznati da se nogomet promijenio. Najbolje izgledamo ako smo brzi u transformaciji prema naprijed. A tu nas nazalost uspori rakitic. Cacic ga stavi samo zbog imena, da ne bude nereda u svlačionici. Imamo brže igrače krama, Broza,pjaca,Perišić a za organizaciju Luku ili Matea koji isto imaju brzinu. Rakitic je dobar joker. A u Barceloni svoja slabost nije očigledna, ma kako ce ako oko tebe imaš svjetsku klasu. Nije u redu od Čačića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije