novi biciklistički klub

Luks Racing team će podučavati i najmlađe

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA'
'Photoshop'
21.12.2009.
u 13:00

Luks Racing team, novi biciklistički klub, osnovan je prije nekoliko dana u Požegi. Unatoč krizi, to je dokaz da novca za sport ipak ima.

– Klub se nastavio na tradiciju i dosadašnje djelovanje udruge Bicikl-Posega iz Požege. Tijekom dvogodišnjeg postojanja udruge spoznali smo da postoji potreba za aktivnije uključivanje u sportski i natjecateljski dio biciklističkih zbivanja – istaknuo je Igor Marač, predsjednik i jedan od sponzora kluba.

Optimistični i ambiciozni

Tako su došli na ideju da pod svoj krov pozovu bicikliste Stjepana Franekića, Mateja Skuzina, Marka Batorija, Brunu Šimčika, Tomislava Horvata, Lovra Popovića, Krešimira Banovića i Karla Markanjevića, a oni su bez razmišljanja pristali.

– Planiramo se natjecati na svim utrkama Slavonske lige (od 7 do 9 utrka na području Slavonije ), odlaziti na utrke Kupa Hrvatske pod okriljem Hrvatskog biciklističkog saveza (3-4 utrke ), na državno prvenstvo Hrvatske te na tri utrke Alpe Adria Kupa u Sloveniju, Italiju i Austriju. Mislimo organizirati cross country utrku u Štitnjaku (tradicionalna utrka kluba MTB XC Jezero Sovinjak 2010.) te organizirati MTB enduro utrku koja bi se prvi put održala u Požegi – dodao je optimistični i ambiciozni Marač.

Ali to nije sve, organizirao bi se i tradicionalni bike kamp i za članove kluba i za druge zaljubljenike u biciklizam i prirodu. I dalje bi članovi kluba pomagali u humanitarnim priredbama, događanjima u gradu Požegi (pomoć pri raznim maratonima, biciklističkim karavanama, raznim tourima) te kao i do sada pomagali u edukativnom djelovanju u suradnju s dječjim vrtićima i policijom.

Nadaju se potpori građana, lokalne uprave i ostalima koji bi im mogli pomoći kako bi biciklisti što bolje predstavljali biciklizam kao odličan oblik rekreacije, ali i biciklizam kao profesionalni sport, pritom predstavljajući i Požegu.

Nedovoljno priznat sport

– Za još nedovoljno priznat sport mislimo da smo si dali dosta zadaća, za koje smo se i sami dogovorili da ćemo ih uspješno ispuniti uz neizmjerni trud i zadovoljstvo – zaključio je Marač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije