SERIE A

Maestralni hrvatski duo! Brozović zabio na Perišićevu asistenciju za uvjerljivu pobjedu Intera

Serie A - Inter Milan v AC Milan
Foto: Daniele Mascolo/REUTERS
1/2
23.04.2022.
u 20:55

Brozović i Perišić igrali su do 72. minute za Inter koji je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice, sada ima 72 boda, jedan više od gradskog rivala Milan

Hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović bio je strijelac za Inter u uvjerljivoj 3-0 82-0) domaćoj pobjedi protiv Rome u susretu 34. kola talijanskog prvenstva, a za pogodak mu je asistirao drugi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. 

Perišić je u 40. minuti izbjegao zaleđe, utrčao u gostujući kazneni prostor i zatim ostavio loptu za nadolazećeg Brozovića koji je odličnim "lažnjakom" prevario i Mancinija i Smallinga te si stvorio prostor za udarac iskosa sa 10-ak metara kojim je pogodio sam gornji lijevi kut.

Rui Patricio mogao je samo pogledom ispratiti taj udarac kojim je Brozović povisio na 2-0. Bio je to drugi prvenstveni gol Brozovića ove sezone, a prvoga je psotigao u prošlom kolu protiv Spezije.

Soccer Football - Serie A - Spezia Calcio v Inter Milan - Stadio Alberto-Picco, La Spezia, Italy - April 15, 2022 Inter Milan's Marcelo Brozovic celebrates scoring their first goal with Ivan Perisic and Joaquin Correa REUTERS/Jennifer Lorenzini Photo: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS

Prvi pogodak na utakmici postigao je Dumfries u 30. minuti nakon lijepog proigravanja Calhanoglua, a na 3-0 povisio je Lautaro udarcem glavom nakon kornera kojega je također izveo Calhanoglu. Poraz gostiju ublažio je Mhitarjan u 85. minuti.

Brozović i Perišić igrali su do 72. minute za Inter koji je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice, sada ima 72 boda, jedan više od gradskog rivala Milana, a oba su sastava odigrala po 33 utakmice. Milan će u nedjelju gostovati kod Lazija, dok će Inter u srijedu u goste Bologni.

Roma je šesta sa 58 bodova, dva više od sedmog Lazija i osme Fiorentine, ali Lazio ima jednu, a Fiorentina dvije utakmice manje odigrane.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije