Bundesliga

Magath vraća Schalkeu ono što mu je s Bayernom uzeo 2005.

Felix Magath
Reuters
28.03.2010.
u 15:16

U sljedećem kolu, na Veliku subotu, mogla bi se rasplesti utrka za prvaka Njemačke. Derbi se igra u Gelsenkirchenu.

– Tek ako pobijedimo Bayern reći ću da smo blizu naslovu prvaka – kazao je Schalkeov trener Felix Magath nakon briljantno odrađenoga posla u Leverkusenu.

Tom je pobjedom Bayer izbačen iz utrke, a Schalke je stekao bodovnu prednost ispred Bavaraca (58-56) šest kola prije kraja prvenstva.

Čudotvorac Magath na pragu je drugoga uzastopnog bundesligaškog naslova, nakon prošlosezonske senzacije s Wolfsburgom.

Schalke bi mu trebao biti treći klub s kojim uzima titulu, jer već je Bundesligu osvajao i s Bayernom 2005. i 2006. godine. Prije pet godina Magath je s Bavarcima drugoplasiranom Schalkeu pobjegao čak 14 bodova. Tada je oslonac Bayernove obrane bio današnji Dinamov kapetan Robert Kovač.

Usput, klub iz Gelsenkirchena čeka naslov njemačkog prvaka od 1958. godine. U ovom tisućljeću još je dva puta bio doprvak, 2001. i 2007. godine. Čini se da "srebrnom" nizu napokon dolazi kraj...

Komentara 2

ZA
zakora
17:40 28.03.2010.

e moj dasovicu, pa resersiraj malo prije nego napises nesto o cemu nejas pojma.... Magath je vec sa tri razlicite momcadi osvojio njemacko prvenstvo: Stuttgart, Bayern i Wolfsburg ...

OB
-obrisani-
21:27 28.03.2010.

Felix Magath je čudotvorac i ja sam siguran da bi čak kockaste uspio na jedvite nade dovuči do World Cupa 2010..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije